}
Αρχική / Slider / Ξεκινά η ανέγερση του νέου Παιδικού Σταθμού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ξεκινά η ανέγερση του νέου Παιδικού Σταθμού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου παιδικού/βρεφονηπιακού σταθμού στη Νέα Φιλαδέλφεια (Καμπούρογλου & Πλαστήρα).

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καθώς ο νέος σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100 παιδιά.

Θυμίζουμε πως η σχετική προγραμματική σύμβαση  για την παραχώρηση χρήσης του χώρου μεταξύ του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2021.

Όλο αυτό το διάστημα και στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικές γεωτρήσεις για την εξέταση του εδάφους, γεωτεχνικές μελέτες κλπ, και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη να μπορούμε να ανακοινώσουμε πως και αυτό το σημαντικό για την πόλη μας έργο ξεκινά.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας, θα αναγείρει με δικές της δαπάνες τον σταθμό, θα καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα αυτού (μισθούς, δαπάνες λειτουργίας, συντηρήσεις κ.λπ.) για χρονικό διάστημα 25 ετών, διάστημα για το οποίο ο Δήμος παραχωρεί τη χρήση του οικοπέδου.

Στον σταθμό θα φιλοξενούνται συνολικά 100 παιδιά, από τα οποία τα 50 θα τα προτείνει ο Δήμος με δεσμευτική απόφασή του προς τη Μητρόπολη, και τα παιδιά αυτά θα φιλοξενούνται δωρεάν, με τους ίδιους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν και στους υπόλοιπους δημοτικούς παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος δήλωσε σχετικά: «Με συνεργασίες, αναζητώντας τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω προγραμμάτων, αλλά και με ίδιους πόρους, προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε τις εκπαιδευτικές υποδομές, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις παιδικές χαρές και γενικότερα τις υποδομές του Δήμου μας, αντιμετωπίζοντας ζητήματα που χρονίζουν.  Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα και από την αρχή της θητείας μας, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να κινούμαστε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση. Σε δύσκολους καιρούς, απαντάμε με έργα προς όφελος όλων των δημοτών και των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας».

 

 

 

 

Διαβάστε στην έντυπη Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί

  • Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Σπύρου Μπερδέση
  • Στην ιδιοκτησία Σκλαβενίτη πέρασε το ακίνητο της MAVA (Renault)
  • Καταδίκη Χάρη Τομπούλογλου για την υπόθεση του 2013
  • Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

και άλλες ειδήσεις

και πλούσιο ρεπορτάζ

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.