}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Διαμαρτύρονται οι γονείς του 1ου Λυκείου Ν.Φ.

Διαμαρτύρονται οι γονείς του 1ου Λυκείου Ν.Φ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Από το σεισμό του 1999, εδώ και 22 χρόνια, το 1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας αντιμετωπίζει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα μαθήματα 2 τμημάτων να πραγματοποιούνται σε κοντέινερ και άλλοι βοηθητικοί-ακατάλληλοι χώροι (διάδρομος, αποθήκη, χημείο) να έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, που δεν πληρούν καν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις!!!

Στο διάστημα αυτών των ετών πραγματοποιήθηκαν άπειρες συναντήσεις μεταξύ των εκάστοτε Δημάρχων, Συλλόγων Γονέων, Ένωσης Γονέων, Μαθητών & Δ/ντών του 1ου ΓΕΛ με την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ), που δεν απέφεραν κάποια λύση. Επίσης εστάλησαν επιστολές από τον Σύλλογο Γονέων αναδεικνύοντας το οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών, στις οποίες κάποιοι φορείς είτε δεν έμπαιναν στον κόπο να απαντήσουν, είτε αναγνώριζαν το πρόβλημα υποσχόμενοι πως άμεσα θα επιληφθούν. Σημειωτέον, την 01/02/2022 (αρ. Πρωτ. 1836) καταθέσαμε σχετική επιστολή στο γραφείο Δημάρχου και στα αρμόδια τμήματά του, αλλά μέχρι σήμερα (ένα μήνα μετά) δεν έχουμε καμία ανταπόκριση. Επίσης στον οικονομικό προϋπολογισμό για το 2022 δεν γίνεται καμία αναφορά για το 1ο ΓΕΛ Ν.Φ.

Το μόνο που διαπιστώνουμε, ύστερα από σειρά προσπαθειών, είναι ότι διαρκώς βρισκόμαστε μπροστά σε προσκόμματα, απουσία συντονισμού, μετακύλιση ευθυνών και υποσχέσεις, με αποτέλεσμα το στεγαστικό  πρόβλημα να διαιωνίζεται!!!

Αξίζει να αναφερθεί ότι με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» η ευθύνη κατασκευής έχει περάσει στον Δήμο και στην Περιφέρεια, ενώ η ΚΤΥΠ (βάσει επίσημων ανακοινώσεων του Σωματείου Εργαζομένων της) είναι υπό στελεχωμένη, με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και  μηχανικών.

Οι ευθύνες Πολιτείας και Υπ. Παιδείας είναι τεράστιες και με λύπη μας διαβάζουμε τις δηλώσεις της κας Κεραμέως στη Βουλή, ότι το Υπουργείο από το 2008 δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση για το ζήτημα του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας!!!

Να ενημερώσουμε λοιπόν, σύμφωνα πάντα με το αρχείο που διαθέτει ο Σύλλογός μας, πως υπάρχει πρόσφατη αλληλογραφία από το 2016 μέχρι και το 2018 (ακριβώς πριν την περίοδο του κορονοϊού), από το Γραφείο Δημάρχου (ενδεικτικά: αρ. Πρωτ. 8926/2016) προς Υπ. Παιδείας Έρευνα και Θρησκευμάτων, Περιφερειακή Δ/νση Β’/θμιας και αντίστροφα (ενδεικτικά: αρ. Πρωτ. 13070/2017 & αρ. Πρωτ. 20990/2018), αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη προσθήκης αιθουσών κ.λ.π. κ.λ.π.

Φτάνει πια η υποκρισία και ο εμπαιγμός απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς!!!

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος με εκπόνηση μελέτης από τον Δήμο και ταχύτατη υλοποίηση της κατασκευής αιθουσών από Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμο-ΚΤΥΠ, καθώς και αποκατάσταση λοιπών κακοτεχνιών που υπάρχουν και ελλοχεύουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μελών όλης της σχολικής κοινότητας!!!

Δεν δεχόμαστε άλλες θρανιογέφυρες στις πλημμύρες, δεν δεχόμαστε άλλα θλιβερά viral, δεν δεχόμαστε να γίνονται μαθήματα μέσα σε μεταλλικά κουτιά των 20 τ.μ. και αποθήκες, σε ασφυκτικές και δραματικές συνθήκες!!!

Τα σχολεία χρειάζονται εκσυγχρονισμό και η εκπαίδευση ενίσχυση!

Σταματήστε επιτέλους να απαξιώνετε τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας_03/03/2022

 

Διαβάστε στην έντυπη Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί

  • Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Σπύρου Μπερδέση
  • Στην ιδιοκτησία Σκλαβενίτη πέρασε το ακίνητο της MAVA (Renault)
  • Καταδίκη Χάρη Τομπούλογλου για την υπόθεση του 2013
  • Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

και άλλες ειδήσεις

και πλούσιο ρεπορτάζ

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.