}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Συμπαράταξη Τομπόύλογλου: Διαχρονική πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. 

Συμπαράταξη Τομπόύλογλου: Διαχρονική πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. 

Συμπαράταξη: Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την τραγωδία των Τεμπών – Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της πόλης μας στην Πλατεία Πατριάρχου το Σάββατο 18/03

Ως Συμπαράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Η Πόλη της Καρδιάς μας» καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 12:00 στην Πλατεία Πατριάρχου για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

Επιπλέον, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης καταθέτουμε την παρακάτω πρόταση-προσχέδιο ψηφίσματος, προκειμένου να εισαχθεί και να ληφθεί  απόφαση, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

 

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

κύριε Δήμαρχε,

κύριοι/κυρίες συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Παρακαλούμε όπως εισαχθεί, συζητηθεί και ψηφισθεί το κάτωθι:

 

Πρόταση των Δημοτικών Συμβούλων

 

Αθανασόπουλου Τάκη,

Γούλα Αλέκου,

Λαζαρίδη Πέτρου,

Ουσταμπασίδη Γιάννη,

Παπαλουκά Ευτυχίας,

Τομπούλογλου Κώστα,

Τομπούλογλου Χάρη

 

για   ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

 

«Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας δηλώνει την βαθιά οδύνη και θλίψη των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας για την αδιανόητη σιδηροδροµική τραγωδία µε τους δεκάδες νεκρούς, µεταξύ των οποίων ήταν, δυστυχώς, και πολλά νέα παιδιά.

Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων και ευχόμαστε στους επιζήσαντες  ανάρρωση, τόσο από τα σωματικά όσο και τα ψυχικά τους τραύματα.

 

Ως Δημοτικό Συμβούλιο και εκπροσωπώντας το σύνολο των συνδημοτών μας, απαιτούμε την εις βάθος διερεύνηση των ποινικών, πολιτικών, διοικητικών αιτιών της τραγωδίας των Τεµπών, την πλήρη απόδοση ευθυνών, την απονομή δικαιοσύνης.

Οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεµπών είναι κόντρα στο λαϊκό αίσθημα και θα αποτελούσε ασέβεια προς τους νεκρούς.

Η πολιτεία έχει µόνο µία επιλογή σήµερα: Όλη η αλήθεια στο φως και όλοι όσοι φταίνε για αυτό το έγκλημα να τιμωρηθούν.

Πέρα από τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στο δυστύχημα και θα εξετάσουν οι εμπειρογνώμονες και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, το βέβαιο είναι πως υπάρχει διαχρονική πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων που – και στον τομέα των μεταφορών σταθερής τροχιάς – υπηρέτησαν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Σε μια σειρά από γεγονότα (πανδημία κορονοϊού, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί κι άλλες φυσικές καταστροφές) αποδείχτηκε περίτρανα, και με όλες τις κυβερνήσεις, ότι το κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του λαού και του φυσικού περιβάλλοντος ως «κόστος» και ως κάτι που είναι δευτερεύουσας σημασίας, σε αντιδιαστολή με την κερδοφορία των λίγων που την  ονομάζει «θετική πορεία της οικονομίας».

 

Είμαστε πολίτες σε ένα κράτος όπου διαχρονικά  η αξιοποίηση των τεχνολογικών εργαλείων δεν γίνεται προς όφελος των πολιτών, όπως αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο κοστίζοντας ανθρώπινες ζωές, αλλά με κριτήρια που βολεύουν τους λίγους και τους «ισχυρούς».

 

Ως Δημοτικό Συμβούλιο χαιρετίζουμε τους συλλογικούς αγώνες των εργαζομένων, του λαού και ιδιαιτέρως της νεολαίας. Πρέπει να διαλέξουμε με ποια πλευρά θα είμαστε. Είτε θα συνεχίσουμε να μετράμε τη ζωή μας όπως θέλει η εκάστοτε πολιτική των κυβερνήσεων που κοστολογεί τα δικαιώματά μας, είτε θα παλέψουμε  ως πολίτες, ως εργαζόμενοι και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όλα τα μέσα που έχουμε, συλλογικά, για να ξανακερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δείξουμε ότι αυτό το έγκλημα δε θα μείνει ατιμώρητο, ότι ως εδώ ήταν, ότι δε θα κάτσουμε να περιμένουμε αμέτοχοι την επόμενη “κακιά ώρα”.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΗΔΟΝΑ

κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα
.
  • ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ “Γ. ΠΑΥΛΑΚΗΣ” ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
  • ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ
  • ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΛΕΚΚΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ 40 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟ
  • ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΟΝΤΟ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

 

 

 

 

.
.
.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΔΟΝΑ
ΜΑΗΣ 2022
  • 18 ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΛΕΚΚΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.