}
Αρχική / Slider / Λαϊκή Συσπείρωση: Να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα σε Κηφισό και Ποδονίφτη

Λαϊκή Συσπείρωση: Να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα σε Κηφισό και Ποδονίφτη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το Δελτίο τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Εκδήλωση με θέμα «Να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα σε Κηφισό και Ποδονίφτη με συνολική ανάπλαση του πάρκου Ποδονίφτη από Τρεις Γέφυρες έως Περισσό» πραγματοποίησε την Κυριακή 31 Μαρτίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας, στο γήπεδο των «3 Αστέρων» στο πάρκο Ποδονίφτη.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Ποθητός, κοινοτικός σύμβουλος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από μεριάς της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συμμετείχε η Δημοτική Σύμβουλος Δανάη Γκούμα.

Στην παρέμβασή του ο Νίκος Σοφιανός επισήμανε την ανάγκη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα να συνεχιστεί με κινητοποιήσεις από κατοίκους και φορείς της περιοχής. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέφερε, θα πιέσει δημοτική και περιφερειακή αρχή και θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο του δήμου, θα επιμείνει να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις που ενώ έχουν αποφασιστεί δεν έχουν εκτελεστεί και να αξιοποιηθούν οι χώροι που έχουν απαλλοτριωθεί αλλά παραμένουν σε εγκατάλειψη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε μέσω ενός παραδείγματος στο τι σημαίνει στην πράξη ότι η πολιτική τους εξυπηρετεί τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Συγκεκριμένα έθιξε το θέμα προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής, αναφέροντας πως τα τελευταία 2 χρόνια επί θητείας Μπακογιάννη και Δούκα έχουν γίνει σχεδόν 30 απαλλοτριώσεις με κόστος κάμποσα εκατομμύρια ευρώ και όλες αφορούν το γήπεδο στο Βοτανικό και την ευρύτερη περιοχή όπου real estate και ξενοδοχειακό κεφάλαιο θέλουν να καθορίσουν την εικόνα της Αθήνας.

Τέλος, έκανε ξεκάθαρο πως το πλάνο για την περιοχή που προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι εφικτό και ρεαλιστικό και υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών. Ότι πρέπει να παλέψουμε γιατί μπορούμε να διαμορφώσουμε μια δυναμική, να πιέσουμε αυτή τη διοίκηση και κυβέρνηση ότι έχουμε τη δυνατότητα να υπάρξουν αποσπάσεις και μικρές νίκες και θα διαμορφώσουμε μια πλειοψηφία η οποία δεν θα αρκείται στα λίγα. αλλά θα θέλει τα πολλά και γι’ αυτό παλεύει, για να ξεμπερδεύει με αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης που από όπου κι αν το πιάσει κανείς βρωμάει.

Ο Γιώργος Ποθητός έκανε εκτενή αναφορά της μελέτης και της πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πάνω στο ζήτημα του Ποδονίφτη και ανέφερε και συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά της ανάλυσής της.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεδομένου πως ο Κηφισός παροχετεύει το 70% των υδάτων της Αττικής και μη έχοντας όμως αυτός ελεγχθεί, συντηρηθεί, καθαριστεί και αναβαθμιστεί εδώ και 20 χρόνια, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι σε μια έντονη βροχόπτωση διαρκείας, ο ίδιος και τα ρέματα που τον συνοδεύουν θα αντέξουν.

Αυτό που αναδείχθηκε και στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η επιλεκτική εγκληματική «ανικανότητα» όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών έχει αιτία και είναι η πολιτική σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας με βάση το «κόστος – όφελος», όπου ως κόστος λογίζονται οι ανάγκες του λαού και ως όφελος τα κέρδη των λίγων.

Γι’ αυτό ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής εδώ και πολλά χρόνια δεν ξεπερνά το 3% για την αντιπλημμυρική προστασία, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και υποχρηματοδοτούνται και υποβαθμίζονται βασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, υποστελεχώνονται και μένουν χωρίς μέσα και υποδομές.

Δεν πρόκειται για τυχαία ελλείμματα, δεν πρόκειται για διαχειριστική ανικανότητα. Το αστικό «επιτελικό» κράτος είναι «ακραία ανίκανο» όταν πρόκειται για την προστασία και τις ανάγκες του λαού, ακριβώς γιατί είναι «ακραία ικανό» να διασφαλίζει πολλαπλά την κερδοφορία των ομίλων, επιστρατεύοντας και την καταστολή του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Αυτό το κράτος, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εξασφαλίσει την πραγματική προστασία του λαού από καταστροφές. Ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής στην «κανονικότητα» των συνεχόμενων καταστροφών που θέλουν να μας επιβάλουν.

Από τα Τέμπη που συγκλόνισε όλους μας μέχρι την παραμικρή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη ζωή, στη δουλειά, στο σχολείο των παιδιών μας, στα νοσοκομεία όταν τα χρειαστούμε, στην ακρίβεια που τσακίζει τον πιεσμένο μισθό. Είναι επομένως ένα συνολικό εχθρικό αντιλαϊκό πακέτο που έχουμε να συγκρουστούμε.

Παρεμβάσεις έκαναν οι: Γιώργος Ρίζος, πρόεδρος του ΑΟ Τρεις Αστέρες ’89, Αντώνης Μπέσιος, διευθυντής του 152ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Ειρήνη Μαλλιαρού, διευθύντρια του 49ου Γυμνασίου Αθηνών, Μαρίνα Βαρελάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 129ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και Ντόλι Σιμοπούλου, πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Ζωοδόχος Πηγή».

Στην εκδήλωση υπήρχε ψήφισμα της Επιτροπής Κατοίκων όπου έγινε μάζεμα υπογραφών για να κατατεθεί σε υπουργείο, Περιφέρεια και δήμο. Στην προσπάθεια αυτή κάλεσε να συμμετάσχουν και φορείς της περιοχής πέρα από τους κατοίκους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.