}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / Συνεχίζει ακάθεκτη η ΦΕΑ

Συνεχίζει ακάθεκτη η ΦΕΑ

Με… σπασμένα τα φρένα

ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ Η ΦΕΑ ΠΟΥ ΤΟ “ΑΕΡΑΚΙ” ΤΗΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟ (90-78)

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ της ΦΕΑ φέτος είναι φτιαγμένη για πολύ μεγάλα πράγματα και το απέδειξε περίτρανα με την επιβλητική νίκη που πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου κόντρα στον Πανελευσινιακό στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών.

Οι μάγκες, όπως τους αποκαλεί ο ίδιος, του Αλέξη Καρατζά, οι οποίοι ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του τεχνικού τους, κέρδισαν με σκορ 90-78, έφτασαν στην 12η φετινή τους νίκη, διεύρυναν το νικηφόρο σερί τους στις οκτώ νίκες μετά την ήττα από τον ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” στις 5 Δεκεμβρίου στο νησί της Αριάδνης και παρέμειναν στην πρώτη θέση ισόβαθμοι (27β.) με τον Παπάγου που κέρδισε στο “Σαλούν” τον Εθνικό Πειραιώς με σκορ 95-89.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση μέσα από την πολύ καλή τους άμυνά στην τρίτη περίοδο όπου και… εκτόξευσαν την διαφορά τρεις, από τις τέσσερις συνολικά φορές στους +20 (62-42, 64-44, 67-47). Εκεί η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έκανε επιμέρους σκορ 24-14 και επέβαλλε πλήρως τον δικό της ρυθμό στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Πρώτος σκόρερ για τους “κυανέρυθρους” ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος. Ο “γιατρός” ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους και τρία εύστοχα σουτ τριών πόντων, ενώ τον ακολούθησαν κατά πόδας οι Βασίλης Καραχάλιος (19π.), Λευτέρης Καραλευθέρης (17π.), Χάρης Λίτσος (16π.) και Αλέξανδρος Στεργιάκης (11π.). Για τους φιλοξενούμενους του Νίκου Βούλγαρη ξεχώρισαν ο Ανδρέας Ρεκουνιώτης (22π.), ο Κώστας Μουμπάρακ (17π.) και ο Θάνος Καράμπελας (11π.).

Καταιγιστικό ρυθμό είχε το πρώτο δεκάλεπτο στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος”. Σε ένα πολύ χορταστικό παιχνίδι που σημειώθηκαν έξι από τα οκτώ συνολικά τρίποντα στα πρώτα τέσσερα λεπτά, οι “σταχυοφόροι” προηγήθηκαν με σκορ 5-10 7:50 πριν το τέλος της περιόδου. Η ΦΕΑ αντέδρασε γρήγορα, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, προηγήθηκε με +5 (18-13) με καλάθι του Στεργιάκη για να φτάσει η διαφορά στους +8 (30-22) με καλάθι και φάουλ του Καραλευθέρη 49 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου (30-24).

Πριν καλά-καλά συμπληρωθούν τα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου, η ΦΕΑ είχε ήδη συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά της φάουλ (!). Ο Πανελευσινιακός μείωσε στους -2 (35-33) με καλάθι του Μουμπάρακ για να έρθει ο Καραχάλιος με καλάθι και φάουλ 6:21 πριν το τέλος του ημιχρόνου να πάει τη διαφορά στους +7 (41-34). Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν την μπάλα μέσα στο καλάθι με τον Ρεκουνιώτη να πετυχαίνει τους 7 από τους 11 πόντους του, οι γηπεδούχοι δεν ευστόχησαν σε κανένα σουτ έξω από τη γραμμή των 6μ.75εκ. κι έτσι το ημίχρονο έληξε με σκορ 49-42 με καλάθι του Λίτσου ύστερα από ασσίστ του Γεωργοπαπαδάκου.

Ο έμπειρος γκαρντ ήταν εκείνος που στην τρίτη περίοδο έδωσε τον “αέρα” στη ΦΕΑ για να ξεφύγει στο σκορ και να τη φτάσει στη μέγιστη τιμή της. Ένα σερί 13-0 μετέτρεψε το σκορ από 49-42 σε 62-42 6:41 πριν το τέλος με τρίποντου του “γιατρού”. Λίγα λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο… έγραψε το 67-47 πετυχαίνοντας τους 10 από τους 18 συνολικά πόντους της ομάδας του σε εκείνο το σημείο. Ο Καραλευθέρης με νέο τρίποντο έκανε το 70-51 στο 2:36 για να λήξει το δεκάλεπτο με σκορ 74-56 με τους Λίτσο και Στεργιάκη να έχουν φτάσει τα τρία φάουλ.

Δύο εύστοχες βολές του Καραχάλιου με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου έφερε τη διαφορά για τέταρτη φορά στους +20 (76-56), αλλά εκεί “μίλησε” o επιθετικός οίστρος του Θάνου Καράμπελα. Ο 26χρονος γκαρντ του Πανελευσινιακού με ένα τρίποντο, ένα δίποντο και δύο ελεύθερες βολές ροκάνισε τη διαφορά (80-70) βάζοντας για τα καλά στο παιχνίδι την ομάδα του, ενώ ο Μουμπάρακ με τρίποντο μείωσε κι άλλο (83-75). Είκοσι δευτερόλεπτα, όμως, ήταν ικανά για να επαναφέρει την τάξη η ΦΕΑ και να… καθαρίσει την υπόθεση νίκη.

Στο 2:33 ο Γεωργοπαπαδάκος πατώντας την γραμμή του τριπόντου σημείωσε το 85-75 για να έρθει ο “Λέφο” στο 2:13 με τρίποντο να κάνει το 88-75 και κάπου εκεί να τελειώσουν όλα… Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο νεαρός Απόστολος Κόντος, στο ντεμπούτο του με την “κυανέρυθρη” φανέλα με μία εύστοχη βολή με τον “ύμνο” της ΦΕΑ, το γνωστό τραγούδι της Έλενας Φουρέιρα “Φάρος στη Φολέγανδρο” (Αεράκι) να ακούγεται ξανά από τα ηχεία του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαχάκης, Ζιώγας, Σιδέρης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-24, 49-42 (ημίχρονο), 74-56, 90-78.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ. Καρατζάς): Αναούνης, Απ. Κόντος 1, Γιαννόπουλος, Δικαιόπουλος, Στεργιάκης 11 (1κοψ.), Ζήρος 2, Λίτσος 16 (3), Αθ. Κοντός, Μπίγγος 1, Καραχάλιος 19 (1κοψ.), Καραλευθέρης 17 (3), Γεωργοπαπαδάκος 23 (3).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Νικ. Βούλγαρης): Νίκου 3 (1), Κούτουλας 3 (1), Καράμπελας 11 (1), Σαργιένκο 3 (1), Θεοδοσίου 5 (1), Κρασάκης 4, Μπουάρακ 17 (4), Δενδρινός, Λεκάκης 3 (1), Παπαφλωράτος 7 (1), Ρεκουνιώτης 22, Μαυρομιχάλης.

 

 

Διαβάστε στην έντυπη Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί

  • Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Σπύρου Μπερδέση
  • Στην ιδιοκτησία Σκλαβενίτη πέρασε το ακίνητο της MAVA (Renault)
  • Καταδίκη Χάρη Τομπούλογλου για την υπόθεση του 2013
  • Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

και άλλες ειδήσεις

και πλούσιο ρεπορτάζ

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.