}
Αρχική / Slider / Επιτέλους δικαίωση! για την Μυρτώ.

Επιτέλους δικαίωση! για την Μυρτώ.

Η ιστορία της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη ξεκινά περίπου 10 χρόνια πριν. Τότε, στις 23 Ιουλίου του 2012, μία ανήλικη κοπέλα, βρέθηκε ημίγυμνη, χτυπημένη και σε κώμα, σε μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Πάρου. Οι αρχές διέταξαν να διακομιστεί το συντομότερο δυνατό σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας, ώστε να της παρέχουν άμεση φροντίδα, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του δράστη. Αρχικά, οι έρευνες της Αστυνομίας εξέταζαν το περιστατικό ως ατύχημα. Παρ’ όλα αυτά, λίγο αργότερα, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν ίχνη σπέρματος στο σώμα της κοπέλας, με αποτέλεσμα οι αρχές να επανεκκινήσουν τις έρευνες. Αυτή ήταν η γνωστή σε όλους μας πλέον Μυρτώ. Η κοινή γνώμη είχε θορυβηθεί τότε όταν το 15χρονο κορίτσι είχε πέσει θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού. Μετά από έρευνες ο δράστης τελικά είχε βρεθεί στην Νέα Χαλκηδόνα, η συνέχεια περιλάμβανε δικαστήρια με τελική τιμωρία ισόβια κάθειρξη για τη ληστεία, 18 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 18 χρόνια για βιασμό, και 3 μήνες για παράνομη εργασία.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, η δικαίωση για την Μυρτώ ήρθε και δικαστικά. Με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε ότι το Δημόσιο πρέπει να αποζημιώσει τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη για τον βιασμό και την άγρια επίθεση που δέχθηκε από Πακιστανό στην Πάρο το 2012, με συνέπεια να βρίσκεται έκτοτε καθηλωμένη σε κρεβάτι με αναπηρία. Το ποσό της αποζημιώσεις σίγουρα θα είναι το αναμενόμενο που θα ορίσει η οικογένεια, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ακόμα και τόσα χρόνια μετά και έστω σταδιακά η Μυρτώ δικαιώνεται. Μία δικαίωση όμως που ανήκει και σε όλους τους ανθρώπους που την στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, όλους αυτούς που έδωσαν έστω και λίγα χρήματα για την αποκατάσταση της, την μητέρα της που σηκώνει τόσα χρόνια το μεγάλο βάρος και όλους αυτούς που διαδήλωσαν για την δικαίωσή της. Η ιστορία του 2012 είχε συγκλονίσει πολύ κόσμο ακόμα όμως είχε φοβίσει και κάποιους, η δικαίωση όμως ακόμα και τώρα αποτελεί κάτι παραπάνω από ευχαρίστηση για όλους τους ανθρώπους που την υποστήριξαν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΔΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ 2022

  • 18 ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΛΕΚΚΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

2 comments

  1. Μαρια Κοτρωτσου

    Ως μητερα της Μυρτως ευχαριστω τους ανθρωπους που μου συμπαραστάθηκαν και συνεχίζουν να μου συμπαραστέκονται ψυχικά, ΑΛΛΑ για ποιες χιλιάδες δωρεές μιλάτε? Μηπως εγω ήμουν μακριά εγω? Δεν νομίζω. Ένας ερανος εγινε στην Αμερική και φαγώθηκαν απο επιτήδειους τα περισσότερα χρήματα, μια απόφαση Δημοτικού συμβουλίου για στήριξη που οταν έφτασε η ώρα να δώσουν χρηματα εξαφανίστηκαν οι περισσότεροι εκτος απο 10 συμβουλους και ενα bazar στο σχολείο της.Οςο για τον Δήμο Νέας Φιλαδελφειας- Νέας Χαλκηδόνας εδώ και 10 χρονια δεν έκανε απολύτως τιποτε. Το άρθρο σας με λυπεί γιατι προσπαθείτε να πείτε αναλήθειες και γιατι μεταθέτετε την βαρύτητα του θέματος άλλου ανυπόστατα. Δεν θυμαμαι να εχουμε μιληςει ποτέ με κάποιον απο την εφημερίδα σας αν και ήμουν απο την Νέα Χαλκηδονα και θα μπορούσατε να με βρείτε πολυ ευκολα.

    • Να ξέρετε ότι την υπόθεση της Μυρτούς την αντιμετωπίζουμε με απόλυτη συμπάθεια. Αν υπήρξε κάποια αστοχία στις πληροφορίες ζητούμε συγνώμη. Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.