}
Αρχική / Slider / Αθωώσεις για το νεκροταφείο Νέας Φιλαδέλφειας και μέγα πολιτικό ζήτημα η αποβολή του Δήμου

Αθωώσεις για το νεκροταφείο Νέας Φιλαδέλφειας και μέγα πολιτικό ζήτημα η αποβολή του Δήμου

Πολυδιάστατη είναι νομικά και πολιτικά, η δικαστική απόφαση της Παρασκευής. Δικαστικά διότι το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων, για όλες τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί και πολιτικά διότι το δικαστήριο απέβαλε από την υπόθεση τους νομικούς εκπροσώπους του Δήμου που σημειωτέων είχαν προσληφθεί με την καθόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή των 5.000 ευρώ.

Ας δούμε τι λέει το ρεπορτάζ της Φιλαηδόνας…

H δίκη διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή στο 3ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Aφορούσε την περίφημη υπόθεση με τα οστά του Νεκροταφείου (εύρεση 71 λειψάνων σε αποθήκη) όπου ήταν εμπλεκόμενα 8 άτομα, εργαζόμενοι και αιρετοί.

Οι κατηγορίες για τους τέσσερις εργαζόμενους ήταν ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος που αντιβαίνει στις διατάξεις του Ν.1650/1986 «περί προστασίας του περιβάλλοντος» ή των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότησή του με πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος και τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2012 έως το έτος 2016 και επιπρόσθετα στον προϊστάμενο παράβαση καθήκοντος.

Για τους 3 αιρετούς, παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος ως εμβόλιμη διαδικασία στην παραπάνω δίκη που αφορούσε την υπόθεση του κυλικείου του Νεκροταφείου και για τον πέμπτο εργαζόμενο (Δ/ντή Οικονομικών υπηρεσιών) επίσης παράβαση καθήκοντος για να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος πάλι για την ίδια αιτία του κυλικείου του Νεκροταφείου και το ίδιο εμβόλιμη κι αυτή στην ίδια δίκη και ποιο συγκεκριμένα για παράβαση των άρθρων 1, 13α , 14, 26, 27, 51, 53, 57, 79, 98, 259 Π.Κ. και άρθρα 2 περ.2.4,28$2 Ν.1650/1986 ως παρ.2 αντικ. με την παρ.2 του άρθρου 7 Ν.4042/2012.

Να επισημάνουμε το γεγονός ότι πρωτόδικα ο εισαγγελέας είχε αθωώσει ολοκληρωτικά τους τέσσερις εργαζόμενους από κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και κατόπιν εφέσεως της Δημοτικής Αρχής με αφορμή την έκθεση υπ’ αριθμ.202/Α/2016 έκθεση επιθεώρησης ελέγχου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης φτάσαμε στην δίκη της προηγούμενης Παρασκευής στη συνέχεια και 2 αναβολών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης εξετάστηκαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας από την Δημοτική Αρχή και φυσικά όλοι οι παρόντες κατηγορούμενοι (5 εργαζόμενοι). Το δικαστήριο αρχικά έκρινε το κατηγορητήριο που αφορούσε τους τρεις αιρετούς (Γαϊτανά – Αποστολάκη, Μπόβο και Καραβία) για τους οποίους έκρινε ως απαράδεκτη (λόγω και δεδικασμένου) τη δίωξη και εν τέλει αθώωσε οριστικά και αμετάκλητα.

Στη συνέχεια εξέτασαν την υπόθεση της Δ/ντριας (Πλεσίτη Ανθή) ως συναφή και λόγω του δεδικασμένου που είχε προηγηθεί σε ανάλογη υπόθεση έκρινε επίσης ως απαράδεκτη τη δίωξη και την αθώωσε και από την παράβαση καθήκοντος.

Εδώ να επισημάνουμε ότι αρχικά η έδρα απέβαλε σύσσωμη την Πολιτική Αγωγή δηλαδή τους δικηγόρους που είχε επιλέξει η Δημοτική Αρχή ως μη σύννομη και μη σωστά εκπροσωπούμενη αφού δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα ως όφειλαν.

Στη τέλος με πρόταση της Εισαγγελέως η οποία έγινε αποδεκτή με απόλυτη πλειοψηφία από την έδρα αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους εργαζόμενους (Λαρδή, Πετράκη, Βουλγαρίδου, Ναρλή) και έκρινε ως απαράδεκτη την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για τον Προϊστάμενο Λαρδή Ιορδάνη.

Διαβάστε επίσης

Mωβ «κάδοι» ανακύκλωσης για πρώτη φορά στο Δήμο ΝΦ – ΝΧ

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συνεχίζει να δίνει μεγάλο βάρος στις δράσεις πρόληψης …

One comment

  1. Πολυδιάστατη νομικά και πολιτικά, αλλά όχι μονο η υπόθεση της πανηγυρικής αθώωσης. Το λάβαρο της “κάθαρσης” κάποιοι το σήκωσαν 2 χρόνια τώρα., με συνοδοιπόρους φρέσκο και παλιό κατεστημένου, καθώς και μερίδα του τύπου. Η υπόθεση έχει σίγουρα ηθικά θύματα και εγείρει και άλλες πολιτικές προεκτάσεις, πέρα απο την αποπομπή της πολιτικής αγωγής. Η εξελιξη καποιους σίγουρα τους στεναχωρει και κάποιους τους τρομάζει. …..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.