}
Αρχική / Slider / Δράσεις 0-Stray-City

Δράσεις 0-Stray-City

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με τον Φιλoζωικό Ν. Φιλαδέλφειας – Friends of Animals NF και εθελοντές φιλόζωους ξεκινά μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της τοπικής μας κοινωνίας, με στόχο την ευζωΐα των αδέσποτων ζώων με τον γενικό τίτλο Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα «0-stray-city».

Ο Δήμος δεν διαθέτει εγκεκριμένο προϋπολογισμό, καθώς αυτός δεν ψηφίστηκε εγκαίρως στο τέλος του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση. Η δε οικονομική κατάσταση του Δήμου στην έναρξη της νέας δημοτικής πενταετούς περιόδου είναι αρκετά δύσκολη.

Όμως τα αδέσποτα γατάκια της πόλης και τα σκυλάκια που βρίσκονται στο καταφύγιο του Φιλοζωικού μας Συλλόγου έχουν ανάγκες: για τροφές, φάρμακα, νοσηλείες, στειρώσεις ώστε να μην υπάρχει υπερπληθυσμός στους δρόμους. Και οι ανάγκες τους δεν μπορούν να περιμένουν. Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Ξεκινώντας μια σειρά φιλοζωικών πρωτοβουλιών καλούμε όσους συμπολίτες μας και επιχειρήσεις επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης βασικών ειδών για τα αδέσποτα, προκειμένου αυτά να διατεθούν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας για τα ζώα που φροντίζει στο καταφύγιο, αλλά και σε σημεία σίτισης σε γειτονιές της πόλης.

Τα είδη που χρειαζόμαστε είναι:
✓ Ξηρά τροφή για σκύλους
✓ Ξηρά τροφή για στειρωμένες γάτες
✓ Κονσέρβες για σκύλους
✓ Κονσέρβες για γάτες
✓ Άμμος για γάτες
✓ Σαλάμια για σκύλους

Για την παράδοση των ειδών μπορείτε να καλείτε την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας Κική Καραθανάση στο τηλέφωνο 6944949741 και την Αντιδήμαρχο Φιλοζωίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Ευτυχία Παπαλουκά στο τηλέφωνο 6932476840.

Επίσης ζητούμε από όσους συμπολίτες μας και επιχειρηματίες της πόλης έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να προσφέρουν κάτι πάρα πολύ σημαντικό: να «επιδοτήσουν» στειρώσεις αδέσποτων γατών. Αρκεί να επικοινωνήσουν μαζί μας κι εμείς θα φροντίσουμε να πιάσουμε, να μεταφέρουμε σε κτηνίατρο και να επανεντάξουμε κάποιο ή κάποια γατάκια, χαρίζοντάς τους μια καλύτερη αδέσποτη ζωή. Μόνο με τις στειρώσεις μπορεί να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων και τα ζωάκια να ζουν σε καλές συνθήκες. Αυτή είναι και η ουσία της Φιλοζωίας και όλοι μαζί μπορούμε να την κάνουμε πράξη στην πόλη μας.

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.