}
Αρχική / Slider / Πυρ ομαδόν για τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη

Πυρ ομαδόν για τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη

Προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα της μεγάλης αύξησης (έως και 77%) στα Δημοτικά τέλη, η νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Τομπούλογλου στη χθεσινή (24/1/2024) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κύρια επιχείρηματά της, η ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και η πρόταση της υπηρεσίας. Αυτά δεν έπεισαν την Αντιπολίτευση η οποία σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποίησε αιχμηρό λόγο για να
χαρακτηρίσει την τακτική της νέας Δημοτικής Αρχής. Ο Στέφανος Γατσούλης μάλιστα, (ο μοναδικός που κατέθεσε μια εναλλακτική πρόταση), θεωρεί (όπως είπε) ότι η διοίκηση Τομπούλογλου, εκμεταλλευόμενη την πλειοψηφία που διαθέτει, προχωρά σε αυτές τις τεράστιες αυξήσεις ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μείωσης μελλοντικά, την προεκλογική περίοδο.

Ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Βούρος υπεραμύνθηκε της προηγούμενης περιόδου, συγκρίνοντας την μειοψηφία που διέθετε η δική του Διοίκηση με την ικανή πλειοψηφία της Διοίκησης Τομπούλογλου. Όπως είπε η αντιπολίτευση που βρήκε απέναντί του, δεν δίστασε να επιβάλει εξαιρετικά χαμηλά τέλη (με καταστροφικές επιπτώσεις στο ταμείο του Δήμου) παρότι και τότε η υπηρεσία πρότεινε μεγαλύτερα τέλη. Τόνισε δε, απευθυνόμενος στον Γιάννη Τομπούλογλου, ότι «δεν έχετε να αντιμετωπίσετε μόνο την αντιπολίτευση, έχετε να λογοδοτήσετε και στο 49,6% που δεν σας ψήφισαν».

 

 

Ο κ. Σερετάκης από την Λαϊκή Συσπείρωση «απένειμε» στη νέα Διοίκηση δυο μετάλλια (!) φορομπηξίας. Στο άλμα εις ύψος για την αύξηση των τελών και της ταχύτητας για την άμεση λήψη της απόφασης. Ο Δήμος μας, όπως είπε, αφήνει πίσω του ιδρωμένες τις «λαϊκές συνοικίες» της Κηφισιάς, του Καστρίου, του Αμαρουσίου, αγγίζοντας τη λαϊκή γειτονιά του Ψυχικού, κοντράροντας την “μαρτυρική” Εκάλη. Όλα αυτά όπως τόνισε, με επιχειρήματα γνωστά και χιλιοειπωμένα. Παραλάβαμε καμένη γη, βρήκαμε χάος. Πρέπει να βγει ο Δήμος, οπότε πληρώστε!

Ο κ. Γεωργαμλής δεν συμμετείχε στη συζήτηση θεωρώντας ότι έχει κώλυμα λόγω της ενασχόλησής του με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνοντας το κάθε ανεξάρτητο ακροατή να αναρωτηθεί, ποια θα ήταν η πρόταση για τα τέλη μιας δικής του Δημοτικής Αρχής, αν είχε εκλεγεί Δήμαρχος, εφόσον ο ίδιος ως Δήμαρχος θα είχε κώλημα.

 

 

Ο κ. Γατσούλης ανέφερε ότι θα μπορούσαν να συζητήσουν κάποια αύξηση με την προϋπόθεση κριτικής του παρελθόντος εννοώντας ότι αυτή η διοίκηση δεν προήλθε από «παρθενογέννεση» αλλά αποτελεί συνέχεια αυτών που επέβαλαν τα μειωμένα τέλη. Δεν κάνετε όπως είπε καμία κριτική για τους υπευθύνους που το 2021 έφεραν τον Δήμο σε αυτή την κατάσταση.

 

Ο κ.Τζέλης επισήμανε ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μιας Διοίκησης θα πρέπει να βρίσκεται η ανακούφιση των πολιτών από την ληστρική επίθεση που δέχεται το εισόδημά τους. Αναρωτήθηκε δε τι ακριβώς άλλαξε προς το καλύτερο στο εισόδημα των συμπολιτών μας ώστε να δικαιολογείται μια τόσο μεγάλη αύξηση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Σημαντική διάκριση για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας

Το πρώτο βραβείο στο εθελοντικό πρόγραμμα-διαγωνισμό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης μαθητών Γ’ Γυμνασίου  σχετικά με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.