}
Αρχική / Slider / Καταγγέλλει τις αντιθεσμικές ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής η παράταξη “Κοινωνίας Βήμα”

Καταγγέλλει τις αντιθεσμικές ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής η παράταξη “Κοινωνίας Βήμα”

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Κοινωνίας Βήμα”

Δελτίο Τύπου 10/1/2024

Με αφορμή τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις και θεσμικές διαδικασίες υπό την νέα Διοίκηση του Δήμου, από την Ορκωμοσία έως σήμερα, η δημοτική παράταξη Κοινωνίας Βήμα οφείλει να ενημερώσει τους δημότες με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, αναφορικά με τις αντιθεσμικές ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά την πρώτη περίοδο της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Αρχής γενομένης από την θεσμική τελετή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η οργανωτική μέριμνα ήταν αναντίστοιχη και κατώτερη της σπουδαιότητας της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, λόγω του πλήθους των προσκεκλημένων ψηφοφόρων της νέας Διοίκησης, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με δυσκολία κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο της ορκωμοσίας προκειμένου να υπογράψουν ώστε να αναλάβουν τα καθήκοντα τους. Ομοίως, δεν δόθηκε η δυνατότητα χαιρετισμού των παρόντων επικεφαλής των υπολοίπων πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης ή έστω της υποτυπώδους παρουσίασης τους στο παρευρισκόμενο κοινό.

Επίσης, μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, η νέα δημοτική αρχή εξέδωσε επίσημο Δελτίο Τύπου στο οποίο, πλην των παρόντων προεξεχόντων εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επιμελώς αναφέρονται, παραλείπονται εντελώς οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τίμησαν την θρησκευτική τελετή με την παρουσία τους.

Τρίτο αντιδεοντολογικό λάθος χαρακτηρίζουμε την διαδικασία κοπής πίτας του Δήμου μας στο ΠΠΙΕΔ. Σε μία εκ νέου ανεπαρκή από πλευράς οργάνωσης διαδικασία και απαράδεκτης θεσμικά, είδαμε να απευθύνουν χαιρετισμό στους συνδημότες μας και στο προσωπικό του δήμου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και εκλεγμένοι της Περιφέρειας προερχόμενοι από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως, σε μια επίδειξη έπαρσης και αλαζονείας της νέας Διοίκησης, δεν κλήθηκε για χαιρετισμό κανένας εκπρόσωπος άλλης παράταξης εκλεγμένης από τον λαό της πόλης μας.

Ως Κοινωνίας Βήμα, με αρχές μας την δημοκρατία, τον πλουραλισμό, την κοινωνική συμμετοχή και την βούληση για συνδιαμόρφωση, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την νέα δημοτική αρχή ότι:

1)Ο Δήμος δεν αποτελεί κομματικό φέουδο ούτε πασαρέλα κυβερνητικών παραγόντων. Καλούμε τον Δήμαρχο, στο πλαίσιο της πολιτικής ευπρέπειας και του σεβασμού όλων των δημοτών που επιθυμούν να παρακολουθούν τις δημοτικές εκδηλώσεις να επαναθεωρήσει τη σοβαρότητα του θεσμικού του ρόλου και να σταματήσει πάραυτα τα πρώτα δείγματα εκτροπής που παρατηρήθηκαν.

2) Οι εκλεγμένες από τον λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχουν θεσμική υπόσταση η οποία πηγάζει από το Σύνταγμα και την Δημοκρατία και δεν αντιμετωπίζονται κατά το δοκούν και σύμφωνα με την κρίση του εκάστοτε Δημάρχου.

3) Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος πρέπει να είναι άρτια σχεδιασμένες και οργανωτικά επαρκείς ώστε ο κόσμος που προσέρχεται να μπορεί να τις παρακολουθεί χωρίς να ταλαιπωρείται και φυσικά σε περιόδους αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου να λαμβάνονται υπόψη όλα τα συνιστώμενα από τους ειδικούς μέτρα.

Το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.