}
Αρχική / Slider / Υποβολή ένστασης από τον συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία»!

Υποβολή ένστασης από τον συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία»!

Ενημερώνουμε ως οφείλουμε, τις συμπολίτισσές μας και τους συμπολίτες μας ότι η ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία», κατέθεσε ένσταση κατά της υπ’ αριθμ. 502/2023 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Μετά την επίσημη επικύρωση των αποτελεσμάτων (14 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη) των δημοτικών εκλογών της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου 2023 και της ανακήρυξης των επιτυχόντων και των επιλαχόντων συνδυασμών, των εκλεγέντων Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, και φυσικά στις ημερομηνίες που ο νόμος ορίζει, οι νομικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας, συνεπικουρούμενοι από 10μελή ομάδα στελεχών της παράταξής μας, έλαβαν πριν μερικές ημέρες μέρος στην διαδικασία του επανελέγχου των ψηφοδελτίων, υπό την εποπτεία των δικαστικών λειτουργών.

Σε αυτή την διαδικασία διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων, αριθμού ικανού να ανατρέψει την οριακή διαφορά των 90 σε σύνολο 10.950 ψήφων που καταγράφηκε κατά την Β’ Κυριακή των εκλογών. Η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των δύο συνδυασμών ήταν της τάξεως του 0,8%. (50,4% – 49,6%).

Ακολούθως, με τη σύμφωνη γνώμη των νομικών μας, του επικεφαλής μας και Δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Βούρου, της ολομέλειας της παράταξής μας και με ομόφωνη απόφαση όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που έχουν έννομο συμφέρον, καταθέσαμε νομίμως ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου ένσταση για την ακύρωση άλλως τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 502/2023 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

 

Η ένσταση αφορά την ουσία της εκλογικής αναμέτρησης και την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον πρόσφατο εκλογικό νόμο διαδικασιών, και πρωτίστως την ορθή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης μέσω της σωστής καταμέτρησης των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού.

 

Κλείνοντας επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά για μία ακόμη φορά τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας για την στήριξή τους, και δεσμευόμαστε πως και από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα συνεχίσουμε να ασκούμε με πλήρη συνέπεια και σοβαρότητα τον θεσμικό μας ρόλο. Είτε ως Διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, είτε ως «αξιωματική» αντιπολίτευση.

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.