}
Αρχική / Slider / Γ. Βούρος: “Δράσεις και πρωτοβουλίες ουσίας με πραγματικό κοινωνικό αποτύπωμα”!

Γ. Βούρος: “Δράσεις και πρωτοβουλίες ουσίας με πραγματικό κοινωνικό αποτύπωμα”!

Το συγκεκριμένο έργο παρέχει σε κατοίκους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ωφελούμενους προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής / βοήθεια στο σπίτι, την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της υγείας και ευεξίας τους, κατά την παραμονή τους στο χώρο τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της πλατφόρμας STARLIT και την κατάρτιση των δημοτικών υπαλλήλων.

Μία προηγμένη ψηφιακή πλατφόρμα που:

Επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση και αξιολόγηση της καρδιαγγειακής, νευρολογικής και αναπνευστικής κατάστασης των εποπτευόμενων χρηστών/ασθενών.

Αξιολογεί την ευεξία των χρηστών/ασθενών υπό κανονικές συνθήκες και ανιχνεύει κρίσιμες συνθήκες, π.χ. τυχαίες πτώσεις.

Επιτυγχάνει τους στόχους του με:

Ευφυία (που αναπτύχθηκε από την WINGS με βάση την εκτεταμένη τεχνογνωσία της στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ)) για την αξιολόγηση των συνθηκών υγείας και ευεξίας των εποπτευόμενων χρηστών / ασθενών.

Ειδοποιήσεις και αναφορές (κατά προτεραιότητα) προς τους φροντιστές και τους συγγενείς, αντικατοπτρίζοντας τις συνθήκες και τα πιθανά επείγοντα περιστατικά. Το ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να παρακολουθεί αποτελεσματικά μεγάλο αριθμό ασθενών/χρηστών, ενώ παρέχεται η δυνατότητα βιντεοκλήσης και άμεσης επικοινωνίας με τον ασθενή μέσω του συστήματος, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Παροχή απρόσκοπτης εμπειρίας στον δικαιούχο, με βάση προηγμένες τεχνολογίες cloud και δικτύου (4G, 5G) και τους σχετικούς μηχανισμούς διαχείρισης της WINGS.

Συλλογή ενός ολοκληρωμένου συνόλου δεδομένων ανά δικαιούχο: θερμοκρασία σώματος, καρδιακός ρυθμός, επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, αρτηριακή πίεση κ.λπ.· Τα δεδομένα συσχετίζονται και κατόπιν ανιχνεύονται ανωμαλίες.

Καταγραφή μετρήσεων σε πραγματικό χρόνο και ιστορικών δεδομένων και στατιστικών.

Αξιοποίηση διάφορων συσκευών, όπως smartwatches, με ποικίλες δυνατότητες και κόστος για την άντληση δεδομένων ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα βασισμένη στο cloud και τη δύναμη τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης/Μηχανικής Μάθησης (AI / ML), IoT και προηγμένων ασύρματων δικτύων (συμπεριλαμβανομένου του 5G), ασφαλής και συμβατή με όλους τους κανονισμούς (π.χ. GDPR).

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι 100% χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα “Α. Τρίτσης” του ΥΠ.ΕΣ.

Στην συνάντηση παρουσίασης της πλατφόρμας συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης & Πληροφορικής Ηλίας Τάφας, η Εντεταλμένη Δημ. Σύμβουλος Εθελοντισμού Σοφία Αλεφραγκή καθώς και στελέχη της εταιρείας Wings ICT SOLUTIONS.

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρουσίασης εδώ

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.