}
Αρχική / Slider / Μηδενική ανοχή στην παιδική κακοποίηση – σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου με το σωματείο Eliza

Μηδενική ανοχή στην παιδική κακοποίηση – σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου με το σωματείο Eliza


Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας διευρύνει το πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων, προχωρώντας στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το σωματείο Eliza.

Το Σωματείο Eliza εργάζεται από το 2008 για την πρόληψη κάθε μορφής βίας στα παιδιά και την πρώιμη παρέμβαση σε περιπτώσεις φερόμενης κακοποίησης ή παραμέλησης παιδιού.

Οι δράσεις του Eliza εστιάζονται σε προγράμματα επιμόρφωσης επαγγελματιών που εργάζονται κοντά σε παιδιά ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν περιστατικά με υποψία κακοποίησης ή παραμέλησης και να κινητοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να βοηθήσουν το παιδί αλλά και την οικογένεια του.

Βαρύτητα δίνεται και στην επιμόρφωση των ίδιων των παιδιών, από την πρώτη σχολική ηλικία έως και την εφηβεία, με προγράμματα πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης.

Το πρόγραμμα «Ασφαλές Άγγιγμα» του Σωματείου Eliza έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ενώ εκπονείται από σχολεία όλης της χώρας, στο νηπιαγωγείο και στις τάξεις Α έως Γ Δημοτικού, για παιδιά 5 έως 9 ετών.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και το σωματείο Eliza προγραμματίζουν να συνεργαστούν στενά για την επιμόρφωση όλων των επαγγελματιών του Δήμου που εργάζονται κοντά σε παιδιά -εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, προπονητές των αθλητικών συλλόγων του Δήμου -και την εκπόνηση πιλοτικών προγραμμάτων πρόληψης της κακοποίησης, για παιδιά όλων των ηλικιών, επενδύοντας στο μεγαλύτερο κεφάλαιο του Δήμου, που δεν είναι άλλο από τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ανέφερε σχετικά: “Το τρίπτυχο πολιτισμός – αθλητισμός – κοινωνική πολιτική, ήταν και θα παραμείνει στην κορυφή της ατζέντας μας.  Διευρύνουμε διαρκώς τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας, τόσο μέσω του άξιου στελεχιακού μας δυναμικού, αλλά και μέσω συνεργασιών, με φορείς που αποδεδειγμένα διαθέτουν την εμπειρία υλοποίησης συγκεκριμένων προγραμμάτων. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο ξεκινάμε από σήμερα, την συνεργασία μας με το σωματείο Eliza. Είναι καθήκον μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προτάσσοντας τη «μηδενική ανοχή στην παιδική κακοποίηση», ως απολύτως απαραίτητη για μία υγιή κοινωνία”.

.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.