}
Αρχική / Slider / ΧΡ. ΣΟΥΚΕΡΗ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ: Εκτίμησα ιδιαιτέρως τη φιλοσοφία «περισσότερα έργα, λιγότερα λόγια»

ΧΡ. ΣΟΥΚΕΡΗ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ: Εκτίμησα ιδιαιτέρως τη φιλοσοφία «περισσότερα έργα, λιγότερα λόγια»

Χαλκηδόνα, Φιλαδέλφεια: ένα δίδυμο που μεταφέρει την ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής· μια γειτονιά που όταν την γνωρίσεις, δένεσαι.·

Γι’ αυτό, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου να συμπράξω μαζί του ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τα προσφυγικά της άκουσα πρώτη φορά απ’ τη γιαγιά μου, τη Δέσποινα, που ήρθε παιδάκι-προσφυγόπουλο από τη Χάβζα της Σαμψούντας το 1922.

Η πρώτη δική μου ανάμνηση από την πόλη μυρίζει άνοιξη και είναι γεμάτη λουλούδια. Ήταν Πρωτομαγιά, που γνώρισα τη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν με προσκάλεσε για περίπατο ένας καλός μου φίλος από το Πανεπιστήμιο, γεννημένος στη Νέα Χαλκηδόνα, με τον οποίο αργότερα παντρεύτηκα και πλέον έχουμε μια όμορφη οικογένεια.

Σήμερα, Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, είναι η ζωή μου! Ως Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ βρίσκομαι καθημερινά εδώ για τη λειτουργία και τις εκδηλώσεις της· για να παρακολουθώ τους αγώνες της ΑΕΚ μας, που δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο, αλλά όπως έχει πει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η ΑΕΚ είναι Ιδέα! Εδώ, στην αγαπημένη μας γειτονιά, συναντώ φίλους, συγγενείς καθώς και συνεργάτες και ζω τον παλμό της πόλης.

Έτσι, είδα και εγώ τα τελευταία χρόνια την πόλη μας να ζωντανεύει, να ξαναζεί, να αναβαθμίζεται, χάρη στον αξιόπιστο και αποτελεσματικό μας Δήμαρχο Γιάννη Βούρο και στις άοκνες δράσεις του σε κάθε τομέα: στην καθαριότητα, στην αστική ανάπλαση, στις υποδομές, στα τεχνικά έργα και τις σχολικές εγκαταστάσεις με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, παρά τα εμπόδια που αντιμετώπισε με την έλλειψη πλειοψηφίας και τις κρίσεις – υγειονομική και ενεργειακή – που ταλαιπώρησαν την πατρίδα μας.

Εκτίμησα ιδιαιτέρως τη φιλοσοφία του Δημάρχου μας «περισσότερα έργα, λιγότερα λόγια» και τις στρατηγικές του ενέργειες, ώστε αυτή τη στιγμή να έχει ήδη εξασφαλίσει από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια τη χρηματοδότηση 17 μεγάλων έργων του προγράμματός του για την επόμενη θητεία του, τα οποία θα βελτιώσουν περισσότερο την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Για να συμβάλω με τις γνώσεις, την επαγγελματική μου εμπειρία και, κυρίως με την αγάπη μου για την πόλη μας, στο έργο και στην επίτευξη του οράματος του Δημάρχου Γιάννη Βούρου, ζητώ την εμπιστοσύνη σας και τη στήριξή σας στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Χριστίνα Σούκερη Παπασταμάτη

Οικονομολόγος

Πρόεδρος Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας

με την παράταξη “Πολιτών Πολιτεία” του Γιάννη Βούρου

 

Η Χριστίνα Σούκερη  Παπασταμάτη είναι οικονομολόγος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου σημαντικής ελληνικής βιομηχανικής και εμπορικής επιχείρησης.

Από το 2020 κατέχει την θέση της Προέδρου της διοικούσας επιτροπής της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, η οποία ανήκει στο αθλητικό σωματείο ΑΕΚ και σκοπό έχει την ανάδειξη της ιστορίας και των αξιών του Συλλόγου κυρίως μέσω πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών δράσεων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά έχει μικρασιατικές ρίζες, καθώς ο παππούς της γεννήθηκε στη Σμύρνη και η γιαγιά της στη Χάβζα της Σαμψούντας, οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα το 1922 μετά την Καταστροφή.

Από μικρή ηλικία και μέχρι την εφηβεία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό, ενώ κατά την περίοδο των σπουδών της ήταν αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Arts (M.A.) στην Οικονομική Ανάπτυξη και τον Προγραμματισμό. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και έχει δίπλωμα της διεθνούς γλώσσας Esperanto.

Διατέλεσε προϊσταμένη των Τμημάτων Τραπεζικών Μεγεθών και Στρατηγικού Σχεδιασμού στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Ιονικής Τράπεζας και, μετά τη συγχώνευση της Ιονικής με την Τράπεζα Πίστεως, στην αντίστοιχη υπηρεσία της Alpha Bank. Υπήρξε εισηγήτρια σε θέματα πιστωτικής και νομισματικής πολιτικής και θέματα προϋπολογισμού τραπεζών στην «Ιονική Εκπαιδευτική» και σε εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών.

Εργάστηκε, επίσης, στη Γενική Τράπεζα ως υποδιευθύντρια στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και ανέλαβε κορυφαίο επιτελικό ρόλο κατά την εξαγορά της Γενικής από τη Société Générale, ενώ στη νέα τράπεζα, Geniki Bank, ανέλαβε επικεφαλής Στρατηγικής και Μάρκετινγκ Μεγάλων Πελατών. Αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Ενεργητικού – Παθητικού της τράπεζας, ενώ χρημάτισε και Τραπεζικός Διαμεσολαβητής.

Είναι παντρεμένη με τον Αντιπρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Σταμάτη Παπασταμάτη, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Χαλκηδόνα, και είναι μητέρα δυο παιδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.