}
Αρχική / Slider / Συλλυπητήρια για τον αδικοχαμένο Μιχάλη

Συλλυπητήρια για τον αδικοχαμένο Μιχάλη

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ της

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Προαναγγελθέν το έγκλημα που συντελέστηκε αυτή τη φορά στη πόλη μας και συγκλόνισε τη χώρα.

Με χαρακτηριστικά πολιτικής αδράνειας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, απέναντι στην οργανωμένη επίθεση των ναζιστικών και φασιστικών ταγμάτων της Δυναμό Ζάγκρεμπ, το τραγικό γεγονός διαφοροποιείται ουσιαστικά από την οπαδική βία. Πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση από τάγματα δολοφόνων που έχουν αδελφοποιηθεί με αντίστοιχα ελληνικά και επιτέθηκαν αδιακρίτως σε οπαδούς, απλό κόσμο, θαμώνες, παιδιά με σκοπό το έγκλημα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ως προς την απώλεια μιας ακόμη ανθρώπινης ζωής αλλά και της ασφάλειας της ζωής των πολιτών, δεν μπορούν να αποσβεσθούν με μερικές απομακρύνσεις υπηρεσιακών παραγόντων. Η απουσία της ευθύνης του κράτους, που επαναλαμβάνεται σαν κανόνας από την κυβέρνηση σε κάθε μορφής έγκλημα, δεν πρέπει να μετατραπεί σε εθισμό στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Συλλυπούμαστε βαθειά την οικογένεια αλλά η θλίψη και ο θυμός δεν αρκούν. Χρειάζεται να σταθούμε σαν κοινωνία σταθερά απέναντι στον φασισμό και τις ακροδεξιές αντιλήψεις που επιδιώκουν την επικράτησή τους με βία και εγκληματικές πρακτικές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήριά  στην οικογένεια και τους φίλους του αδικοχαμένου νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που αφήνει ομάδες φασιστών και χούλιγκαν, Κροάτες, Έλληνες και άλλους, να μετατρέπουν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης, βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο όχι μόνο  φιλάθλους αλλά και κατοίκους,  οικογένειες με παιδιά και περαστικούς.

Κατά τα άλλα το κράτος ξέρει να στέλνει δυνάμεις καταστολής να φυλάνε τις αναπλάσεις του κ Μπακογιάννη, να σπάνε πόρτες λαϊκών σπιτιών για να επιβάλλουν πλειστηριασμούς, να χτυπάνε  απεργούς.

Επισημαίνουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένα ζητήσει na τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για  τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την λειτουργία του γηπέδου, τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία κατοίκων και επισκεπτών και την προστασία της λαϊκής περιουσίας, του άλσους, του δημόσιου χώρου. Η συζήτηση αυτή  παραμένει σε εκκρεμότητα από τον Οκτώβριο του 2022 με ευθύνη της  Δημοτικής Αρχής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του κ. Βούρου

Η αυτονόητη παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων πρέπει να συνοδευτεί και από την απόδοση ευθυνών σε όλους όσους προετοίμασαν και δημιούργησαν τις συνθήκες για το έγκλημα.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος
♰ΓΑΒΡΙΗΛ
Με αφορμή την άδικη και βίαιη δολοφονία του εκλιπόντος Μιχάλη Κατσουρή από την Ελευσίνα, φίλου και οπαδού της ΑΕΚ, εκφράζω την οδύνη και τον αποτροπιασμό μου για το φρικτό αυτό έγκλημα που έλαβε χώρα στον περίβολο του γηπέδου της OPAP ARENA – Αγιά Σοφιά. Προσεύχομαι στον Θεό να αναπαύσει την ψυχή του, να δώσει παρηγοριά στους οικείους του και κουράγιο σε όλους μας.
Οι πράξεις αυτές αμαυρώνουν τον αθλητισμό και τον μετατρέπουν από γιορτή σε λύπη. Καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή βίας και παρακαλώ όλους τους φιλάθλους, τα παιδιά μας, να μην απαντήσουν με βία. Είναι η ώρα να δείξουμε τον σεβασμό μας στον αδικοχαμένο Μιχάλη, να προσευχηθούμε όλοι για την ψυχή του, να αναδείξουμε τον πολιτισμό και τις αρχές της ομάδος μας και να κάνουμε όλους τους Έλληνες κομμάτι της μεγάλης ιστορίας και της καρδιάς που χαρακτηρίζουν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως.
Προσεύχομαι να βοηθήσει ο Θεός και τα υπόλοιπα θύματα της αθλητικής βίας που νοσηλεύονται και γρήγορα να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Μακάρι, να είναι το τελευταίο αίμα που βλέπουμε στο χώρο των γηπέδων. Δεν αξίζει κανείς να χάνει την ζωή του στον όμορφο χώρο του αθλητισμού και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον μετατρέπει σε χώρο διαμάχης και πολεμικής συμπεριφοράς. Φτάνει πια!

                                                    Πολιτιστική Λέσχη  ” ΕΝΩΣΙΣ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ “

Η Πολιτιστική Λέσχη ” Ένωσις Φίλων ΑΕΚ ” κατευοδώνει τον αγαπημένο Μιχάλη με βαθιά οδύνη.Συλλυπούμαστε και θρηνούμε με την τραγική οικογένεια.

Η ελάχιστη σπονδή στη μνήμη του είναι μία: Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να συγκαλέσει σύσκεψη των ομάδων και των οπαδικών οργανώσεων,ανεξάρτητα από το πόσο πολύ ή λίγο ευθύνονται για τη βία (  όπως επανειλημμένα ζητούμε από το 2015 ) και ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ένα δεσμευτικό πλαίσιο συμπεριφορών,εντός και εκτός γηπέδων,με βαρύτατες ποινές στους παραβάτες.

Οποιαδήποτε χρονική κωλυσιεργία σήμερα,είναι συνενοχή.Αμέσως μετά πρέπει να προχωρήσουμε τη συζήτηση για τα  πολυεπίπεδα και βαθύτερα πολιτικο-κοινωνικά αίτια του κακού.

Αυτή η επιτακτική ανάγκη δεν υποβαθμίζει τις κραυγαλέες ευθύνες και τις τιμωρίες προσώπων,ομάδων και άλλων φορέων,για τις οποίες απαιτείται άμεσα τεκμηριωμένος αλλά και καταπελτώδης καταλογισμός για την απρόκλητη δολοφονική επίθεση.

Έχουμε τη σαφή πεποίθηση ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ θα επιτύχει τη λυσιτελή διαλεύκανση της τραγωδίας με τις ανάλογες τιμωρίες,ειδικά της Ντυνάμο Ζάγκρεμπ.

 

.
ΜΑΪΟΣ 2023
κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα
.
  • ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΚΟΝΑ Η ΠΟΛΗ
  • ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 21/5/2023
  • ΕΚΔΡΟΜΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΣΤΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
  • ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ Η ΑΕΚ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

 

.
.
.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΙΛΑ-ΔΟΝΑ
ΜΑΗΣ 2022
  • 18 ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΛΕΚΚΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.