}
Αρχική / Slider / Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ρύπανση και οι υπηρεσίες απαντούν με την τσιμεντοποίηση του Κηφισού Η διοίκηση Βούρου ακόμα…επεξεργάζεται το ψήφισμα κατά του έργου

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ρύπανση και οι υπηρεσίες απαντούν με την τσιμεντοποίηση του Κηφισού Η διοίκηση Βούρου ακόμα…επεξεργάζεται το ψήφισμα κατά του έργου

Ένα περίεργο γαϊτανάκι αποποίησης ευθυνών παίζεται γύρω από τον Κηφισό, εδώ και λίγους μήνες. Κάτοικοι των παρόχθιων περιοχών του Δήμου μας έχουν καταγγείλει επανειλημμένα και επώνυμα φαινόμενα ρύπανσης του Κηφισού. Κι όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες όταν καταφθάνουν δεν βρίσκουν τίποτα! Αντίθετα, αυτό που διαπιστώνουν είναι την αναγκαιότητα να προχωρήσει το «αντιπλημμυρικό» έργο διευθέτησης του Κηφισού, ένα έργο που κάτοικοι, φορείς, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με ομόφωνη απόφαση καταγγέλλουν ότι πρόκειται για τσιμεντοποίηση και καταστροφή των φυσικών πρανών και της βιοποικιλότητας της περιοχής.
Συγκεκριμένα, φαινόμενα ρύπανσης καταγγέλθηκαν τόσο στις 19/10/2022, όσο και στις 2/12/2022. Και στις δυο περιπτώσεις επιλήφθηκε το αρμόδιο τμήμα ελέγχων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, την πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την καταγγελία και την δεύτερη μετά από… πέντε (5) ημέρες. Οι υπάλληλοι που προσήλθαν δεν διαπίστωσαν καμιά ρύπανση. Είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους των παρόχθιων περιοχών, ότι όσοι με εγκληματική συμπεριφορά ρυπαίνουν, το κάνουν συνήθως σε χρόνο που δύσκολα μπορεί να διαπιστωθεί. Μόλις χθες, Κυριακή 18/12/2022, υπήρξε και άλλο κρούσμα ρύπανσης, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που ανέβασε κάτοικος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ενώ όμως οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν διαπίστωσαν τη ρύπανση για την οποία κλήθηκαν, διαπίστωσαν «διάβρωση των πρανών». Και όπως φαίνεται από τα έγγραφα που έλαβαν οι καταγγέλλοντες κάτοικοι, η λύση που προτείνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας είναι το… τσιμέντο.
Είναι φανερό ότι κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Το έργο αυτό που προβάλλεται ως «αντιπλημμυρικό» όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ρύπανσης, όχι μόνο καταστρέφει το περιβάλλον, αλλά γεννά περισσότερους πλημμυρικούς κινδύνους από αυτούς που υποτίθεται ότι πάει να αντιμετωπίσει. Δεκάδες επιστήμονες έχουν γράψει και έχουν στοιχειοθετήσει ότι τέτοια έργα είναι πλέον ξεπερασμένα. Ένα ολόκληρο κίνημα έχει διατυπώσει μια άλλη θεώρηση για το πώς πρέπει να προστατεύσουμε τις φυσικές κοίτες των ποταμών.
Κι όμως, οι διοικούντες επιμένουν σε λύσεις αντιπεριβαλλοντικές, σε λύσεις που σχεδιάζονται από γραφεία εργολάβων.
Με όλα τα παραπάνω γίνεται ακόμη πιο εξοργιστική η χαρακτηριστική παρελκυστική τακτική της διοίκησης του κ. Βούρου και του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου να κρατάνε… κρυφό το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου από τις 20/7/2022, με το οποίο διατυπώνεται η κατηγορηματική αντίθεση στο σχεδιαζόμενο έργο στον Κηφισό και η απόφαση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά κάθε απόπειρας να προχωρήσει αυτό το σχέδιο.
Οι εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που με τις υπογραφές τους διαδήλωσαν την αντίθεσή τους, περιμένουν από τον Δήμο να κινήσει τις διαδικασίες. Αν ο κ. Βούρος και η παράταξή του δεν τολμούν να έρθουν σε αντίθεση με κυβερνητικούς και περιφερειακούς παράγοντες, ας γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όλους τους κατοίκους που ζουν δίπλα στον Κηφισό.
Καλούμε άλλη μια φορά τη διοίκηση του Δήμου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπει οριστικό φρένο στα σχέδια αυτά. Καλούμε τους κατοίκους σε επαγρύπνηση. Και τέλος καλούμε τους αρμόδιους της Περιφέρειας και της κυβέρνησης να λάβουν εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να εντοπιστούν και να διωχτούν οι πηγές της ρύπανσης και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους ενεργούς πολίτες.

 

.

Η έντυπη Φιλα-ηδόνα κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα
  • ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ
  • ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
  • ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΜΕ ΑΤΤΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ”
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.