}
Αρχική / Slider / Απαράδεκτη ποινή σε καθηγητή του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Απαράδεκτη ποινή σε καθηγητή του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Το έλλειμα δημοκρατίας και ο αυταρχισμός που επικρατεί στη δημόσια ζωή της χώρας, εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά και στο χώρο του δημόσιου σχολείου, στην πόλη μας.

Ένας καθηγητής του 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας, ο οποίος «τόλμησε» να εκφράσει εγγράφως προς την αρμόδια Διεύθυνση ένα αίτημα και παράλληλα την αγωνία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου στο οποίο υπηρετεί, αντί να επιβραβευθεί τιμωρήθηκε. Συγκεκριμένα με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας του επιβλήθηκε ποινή στέρησης μισθού έξι (6) ημερών!

Ποιο ήταν το «παράπτωμα» του εκπαιδευτικού; Διαμαρτυρήθηκε για τα υφιστάμενα κενά σε βασικά μαθήματα, όπως μαθηματικά και φιλολογικά, μαθήματα δηλαδή που εξετάζονται τόσο πανελλαδικά όσο και με επιλογή από την τράπεζα θεμάτων. Και βρέθηκε με μειωμένες αποδοχές, σε μια εποχή που η οικονομική κατάσταση που βιώνει και ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι δεινή.

Το μήνυμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα είναι σαφές: Μην τολμάτε να καταγγείλετε οτιδήποτε, ακόμη και υπηρεσιακά, γιατί κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς μισθό.

Η Δύναμη Πολιτών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας στέκεται αλληλέγγυα στον  εκπαιδευτικό, θεωρεί απαράδεκτη την επιβολή ποινής και καλεί τόσο την προϊσταμένη διεύθυνση, όσο και την υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως να την ανακαλέσουν άμεσα. Άλλο είναι το χρέος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Υπουργείου Παιδείας, να φροντίσουν να καλυφθούν τα κενά στο σχολείο και να συμβάλλουν στην υλοποίηση του χρόνιου αιτήματος καθηγητών – μαθητών και γονιών για την προσθήκη 6 αιθουσών στο κτίριο του σχολείου, αίθουσες που χρειάζονται για τη μείωση του μεγάλου αριθμού μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα.

 

.

Η έντυπη Φιλα-ηδόνα κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα
  • ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ
  • ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
  • ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΜΕ ΑΤΤΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ”
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.