}
Αρχική / Slider / Με κατάθεση στεφάνου τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος

Με κατάθεση στεφάνου τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος

Όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια και σε μία συμβολική κίνηση, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Τάσο Κωνσταντινίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνο Λέκκα, βρέθηκε την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στο συγκρότημα του 2ου Νηπιαγωγείου – 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Χαλκηδόνας (π. κάτεργα ΕΑΤ – ΕΣΑ), όπου και κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους υποδέχθηκε στον χώρο η διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Χαλκηδόνας Σοφία Θεοδώρου.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2022. 49 χρόνια μετά από την μαζική, ηρωική εξέγερση των νέων της πατρίδας μας, των εκατοντάδων φοιτητών και σπουδαστών, που με δύναμη ψυχής και αυταπάρνηση όρθωσαν περήφανα το ανάστημά τους, αντιστεκόμενοι στο δικτατορικό καθεστώς. Δίνοντας τον δικό τους αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια και δημοκρατία. Τους νέους και τις νέες που δεν έσκυψαν το κεφάλι στην καταπίεση, που δεν υποτάχθηκαν στο μαύρο της χούντας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενέπνευσε, εμπνέει και θα εμπνέει, εξακολουθεί να εγείρει συνειδήσεις, με μηνύματα και συμβολισμούς που οφείλουμε να διαφυλάξουμε στο διηνεκές. Με εφόδιά μας την γνώση και την μνήμη, τις αξίες και τα ιδανικά εκείνα για τα οποία ο λαός μας έχει αγωνιστεί πολλές φορές στο παρελθόν».

.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2022
κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα
  • ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ
  • ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
  • ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΜΕ ΑΤΤΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ”
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Βολές εκατέρωθεν για τις παιδικές χαρές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι παιδικές χαρές εντός των διοικητικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.