}
Αρχική / Slider / Επιστολή- ενημέρωση του Δημάρχου προς το Υπουργείο Παιδείας πριν το κλείσιμο των σχολείων

Επιστολή- ενημέρωση του Δημάρχου προς το Υπουργείο Παιδείας πριν το κλείσιμο των σχολείων

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης 10/3/2020, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, απευθύνθηκε με επιστολή στο υπουργείο Παιδείας. Την επιστολή -ενημέρωση προκάλεσε η αναστολής λειτουργίας των 1ου και 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και κοινοποιήθηκε επίσης στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τις Σχολικές Επιτροπές. Στην επιστολή που σύνταξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Τάσος Κωνσταντινίδης, γινόταν αναλυτική ενημέρωση των αρμοδίων, για τις κτιριακές και διδακτικές συνθήκες που επικρατούν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Συγκεκριμένα αναφερόταν στη γειτνίαση σχολικών μονάδων με τα συγκεκριμένα ΓΕΛ και την σύμπτωση καθηγητών σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης και ζητούσε την λήψη άμεσων μέτρων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτή η υπεύθυνη στάση, μαζί με τα αιτήματα και άλλων Δημάρχων, επηρέασε σίγουρα τις αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικό κλείσιμο όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων στην χώρα μας. Μια κίνηση που τα τελευταία 24ωρα φαινόταν ως μονόδρομος προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ήταν άλλωστε παράλογο, όσον αφορά τον Δήμο μας, να αστέλεται η λειτουργία σχολείων και να παραμένουν σε λειτουργία σχολικές μονάδες που χρησιμοποιούν τις ίδιες αυλές και τουαλέτες.

Νωρίτερα το πρωί, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, είχε προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας όλων των πολιτιστικών, αθλητικών και eκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει στην αρμοδιότητά του, μέχρι τις 29/3.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.