}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης βρέθηκε σήμερα 22/10 στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στο “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο – έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ

Η Λαϊκή Συσπείρωση στήριξε στο δημοτικό συμβούλιο της 21/10 το σχετικό ψήφισμα που είχε καταθέσει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, ενώ είχε καταθέσει και παρόμοιο σχετικό αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση.

Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ σημείωσαν ότι η Νέα Δημοκρατία με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές», και επιταχύνει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων κρίσιμων τομέων των Δήμων που ακολούθησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή που είχε αποστείλει η Λαϊκή Συσπείρωση την Παρασκευή 18/10 ζητώντας να έρθει ως θέμα στο ΔΣ το λεγόμενο “αναπτυξιακό νομοσχέδιο” της κυβέρνησης:

“Κύριε Δήμαρχε

Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου

Ζητάμε να έρθει ως θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το λεγόμενο “αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνησης της ΝΔ αυτές τις ημέρες, και στο οποίο έχει ήδη απαντήσει το ταξικό εργατικό κίνημα με δύο απεργίες και δεκάδες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, το οποίο, συνεχίζοντας την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, τσακίζει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις -εξαιρώντας απ’ αυτές όποια επιχείρηση επικαλείται «οικονομική δυσχέρεια» και καθιερώνοντας τοπικές συμβάσεις μικρότερων μισθών- ενώ κλιμακώνει την αντι-απεργιακή νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ , το φακέλωμα των συνδικάτων, την κατάργηση των συνελεύσεων και των συλλογικών διαδικασιών τους.

Επιπρόσθετα περιέχει προβλέψεις για την παραπέρα επιτάχυνση και διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων λειτουργιών και υπηρεσιών των δήμων (καθαριότητα, ανακύκλωση, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός).

Μετά την ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων στους δήμους από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον “Κλεισθένη”, η ΝΔ καταργεί και τα τελευταία νομικά εμπόδια για τις ιδιωτικοποιήσεις επιτρέποντας σε απλές δημοτικές πλειοψηφίες να παραδίνουν τις λειτουργίες αυτές σε εργολάβους χωρίς να χρειάζεται πλέον ούτε καν αιτιολόγηση.

Με άλλα λόγια κυβέρνηση διασφαλίζει νέα κέρδη προς όφελος των επιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών που θα πληρώσουν απευθείας από την τσέπη τους το μάρμαρο, μέσα από τα δημοτικά τέλη και τους φόρους που θα εκτοξευτούν.

Ζητάμε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση, για την ενημέρωση και την αποκάλυψη του ταξικού-αντεργατικού περιεχομένου του αντιδραστικού αυτού νομοθετήματος και προτείνουμε να υπάρξει τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου που

– θα ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-«σκούπα» που σαρώνει τους μισθούς, συνδικαλιστικές ελευθερίες.

– θα τοποθετείται ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων

– θα διεκδικεί την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών τους και την χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– θα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ και γενικότερα ενάντια στο νομοσχέδιο”

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης υιοθέτησε ψήφισμα υποστήριξης των συμβασιούχων που αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο και στην Κοινωφελή Επιχείρηση με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. (8μηνοι: ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι ο Δήμος θα αποδεχθεί ενδεχόμενη θετική δικαστική απόφαση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα για σταθερή δουλειά για όλους, σε αντιπαράθεση με την στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Θυμίσαμε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός είχανε ψηφίσει από κοινού την σχετική διάταξη στο Σύνταγμα που βάζει εμπόδια στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ κατά την συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση την άνοιξη του 2019 επίσης από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για την απάλειψη του σχετικού άρθρου. Μάλιστα, για να βγαίνουν συμπεράσματα για το τι εστί εργοδοτικός συνδικαλισμός, μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν την πρόταση του ΚΚΕ βάζοντας στην πράξη πλάτη στην ομηρία των συμβασιούχων βρίσκονταν 65 συνδικαλιστές και πρώην συνδικαλιστές από το Δημόσιο (44 του ΣΥΡΙΖΑ, 11 της ΝΔ και 10 του ΚΙΝΑΛ)

Με όλες τις δυνάμεις μας, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, θα αντιπαλέψουμε  την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ,  της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και της δημοτικής αρχής ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ. Βούρου, που ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια  της στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, με σταθερό γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα.

———————————————————————————————–

Η Λαϊκή Συσπείρωση αποδοκιμάζει τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21 Οκτωβρίου σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό από τον κ. Παντελή Γρετζελιά και τον κ. Βούρο.

Ο κ. Γρετζελιάς μίλησε για λαίλαπα που έρχεται από την Ανατολή και ισχυρίστηκε ότι έχουν κατακτηθεί τα νησιά μας ενώ ο Δήμαρχος κ. Βούρος είπε ότι η χώρα μας δέχεται εισβολή.

Η προσπάθεια που έγινε στη συνέχεια να “μαζευτούν” οι παραπάνω τοποθετήσεις δεν αναιρεί το γεγονός ότι εκστομίστηκαν και καταγράφηκαν.

Είναι γεγονός ότι, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, στη χώρα μας παραμένουν χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι, πολλοί από αυτούς στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε άθλιες συνθήκες.

Είναι επίσης γεγονός ότι η Ελλάδα, με πρωτεργάτη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και “άξιο συνεχιστή” την κυβέρνηση ΝΔ, έχει μετατραπεί από άκρη σε άκρη σε μια γιγαντιαία αμερικανονατοϊκή βάση και εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στους ανταγωνισμούς και τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή και τους κινδύνους που συνεπάγονται.

Οι εργαζόμενοι και ειδικά η νεολαία να απομονώσουν φωνές που καλλιεργούν μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές και εθνικιστικές αντιλήψεις. 

Να δυναμώσει η έμπρακτη αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της εκμετάλλευσης, ορισμένοι εκ των οποίων μένουν στις γειτονιές μας και τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία μας. 

Να κλιμακωθεί ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην πολύ επικίνδυνη πρόσφατη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.



Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.