}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Στο θέατρο o “Πόλης Ενότητα” για την ημέρα της γυναίκας

Στο θέατρο o “Πόλης Ενότητα” για την ημέρα της γυναίκας

Δελτίο Τύπου

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΟΣ ΣΤΙΣ 18/3/2019 ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η «Πόλης Ενότητα» ευχαριστεί τους πολλούς φίλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για να τιμήσουν με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο την ημέρα της γυναίκας.

«Όταν η Καλλιρρόη Παρρέν συνάντησε τη Σαπφώ!»

Στα όνειρα αλλά και στο θέατρο όλα είναι δυνατά! Σε μια ιδιαίτερη και εμπνευσμένη παράσταση στο θέατρο Κνωσός η Καλλιρρόη Παρρέν, η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, συναντά τη σπουδαία αρχαία λυρική ποιήτρια και φιλόσοφο Σαπφώ και μέσα από τους διαλόγους τους ξετυλίγονται οι κοινοί τους αγώνες και οι διεκδικήσεις τους για ίσες ευκαιρίες των γυναικών στην εκπαίδευση, την εργασία, την πολιτική και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τίτλος του θεατρικού έργου «Η Εφημερίς των Κυριών – Τ’ όνειρο» της Έλενας Παλαιολόγου, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου και με την αφανή, αλλά τόσο σημαντική, βοήθεια της Μάχης Παπαγιαννάκη. Οι ερμηνείες της Θεοδώρας Σιάρκου και της Βίκυς Μαραγκάκη καθηλωτικές! Η αρμονία των δυο γυναικών πάνω στη σκηνή ταιριαστή με την αισθητική του ωραίου! Ο υπέροχος ήχος της κιθάρας και του βιολοντσέλου καθώς και η αισθαντική φωνή της Μόρφως Τσαϊρέλη επενδύουν μελωδικά την παράσταση με μελοποιημένα ποιήματα της Σαπφούς! Το θέατρο Κνωσός πλημμυρίζει με έντονα συναισθήματα, σε ένα ταξίδι στο χρόνο και στον κόσμο της ποίησης, του έρωτα και του πάθους για τη ζωή! «Ποιο είναι άραγε το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο;» και η Σαπφώ απαντά αφοπλιστικά… «εκείνο που καθένας ερωτεύεται».

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης

Σημαντική διάκριση για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας

Το πρώτο βραβείο στο εθελοντικό πρόγραμμα-διαγωνισμό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης μαθητών Γ’ Γυμνασίου  σχετικά με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.