}
Αρχική / Slider / Εγκαινιάστηκε το “Σπαθάρης” (φωτορεπορτάζ)

Εγκαινιάστηκε το “Σπαθάρης” (φωτορεπορτάζ)

Το παλαιότερο σχολείο της Ν. Φιλαδέλφειας, το ιστορικό «Σπαθάρη», ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1927 όταν ο Kωνσταντινουπολίτης Αγησίλαος Σπαθάρης δώρισε οικόπεδο ιδιοκτησίας του και χρηματοδότησε τις πρώτες εγκαταστάσεις του σχολείου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για σχολική μονάδα για τα παιδιά των προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί τότε στη Ν. Φιλαδέλφεια. Το 1950 το αρχικό, ξύλινο, κτήριο δίνει τη θέση του σε νέο κτήριο το οποίο όμως παθαίνει μεγάλες ζημιές στο σεισμό του 1999 και τελικά κατεδαφίζεται.

Τα τελευταία 11 χρόνια οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Φουγάρο) και η καθημερινή μετακίνησή τους δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στις οικογένειές τους και στους ίδιους.
Σήμερα μετά από προσπάθειες τριών Δημοτικών Αρχών εγκαινιάστηκε. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και εξέφρασε την χαρά του για το αποτέλεσμα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν διευθυντές των σχολείων του Δήμου μας, παλαιοί εκπαιδευτικοί του σχολείου, εκπρόσωποι της Πολιτείας και της ΚΤΥΠ,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπ. Δήμαρχοι και βέβαια οι μαθητές και οι μαθήτριες περήφανοι για το νέο τους σχολείο.

Μετά τον αγιασμό τιμήθηκαν σημαντικά πρόσωπα της ιστορίας του σχολείου καθώς και πρόσωπα που βοήθησαν στην ανέγερση του νέου κτηρίου. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στην εγγονή του Σπαθάρη, Ελένη Σπαθάρη- Μπεγλίτη, στην εγγονή του πρώτου Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας, Αντωνοπούλου Κλεοπάτρα, στην αείμνηστη πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού, Όλγα Στάθαρη,  στην πρώην πρόεδρος της ΚτΥπ Ιωάννα Κοντούλη, στον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας 2006-2010 Σταύρο Κόντο, στην πρόεδρο της επιτροπής κτηριακού του 1ου Δημοτικού, Αδάμ-Χλουβεράκη Ελένη στον Πρόεδρο της Ένωση Γονέων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Αλέκο Γούλα, στην σημερινή πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Παντελάρου- Περζού Κατερίνα και στον τωρινό διευθυντή του σχολείου, Κωνσταντίνο Τσιολακίδη.

 

 

Ο Δήμαρχος κόβει την κορδέλα
Ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπ. Δήμαρχοι
Πλημμύρισε με παιδιά η αυλή του σχολείου
Πλημμύρισε με παιδιά η αυλή του σχολείου
Ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γαβριήλ
Παρόντες Δημοτικοί Σύβμουλοι και υπ. Δήμαρχοι
Βιβλιοθήκη “Όλγα Στάθαρη”
Η μητέρα και η αδελφή της Όλγας Στάθαρη
Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του “Σπαθάρης”
Ο Διευθυντής του σχολείου Κώστας Τσιολακίδης, με τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Πέπη Παπανικολάου που φιλοξενούσε τους μαθητές επί 11 χρόνια
Ο Διευθυντής με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Κατερίνα Παντελάρου Περζού
Μέλη της Δημοτικής Αρχής και άλλοι επίσημοι
Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Ζαχαρίας Καμαρίκος
Στη φωτο διακρίνεται ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και ο υπ. Δήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης
Νίκος Παπανικολάου, Λύσσανδρος Γεωργαμλής
Νίκος Ανανιάδης, Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Σερετάκης
Δημ. Ζέτος, Ζαχαρίας Καμαρίκος, Μανώλης Θεμέλης
Άποψη της αυλής
Στην ταράτσα του σχολείου
Το εργαστήριο του σχολείου
Η κουζίνα στην αίθουσα διδασκόντων

Διαβάστε επίσης

Εκδηλώσεις του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Δελτίο Τύπου Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας Εκδηλώσεις του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.