}
Αρχική / Slider / Αυτονόητα και προσυμφωνημένα

Αυτονόητα και προσυμφωνημένα

Πλησιάζοντας στις Δημοτικές Εκλογές, η Φιλα-ηδόνα αισθάνεται την ανάγκη να επαναλάβει όσα από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, μας δεσμεύουν απέναντί σας και συνεχίζουμε να τηρούμε κατά γράμμα. Αυτά που όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν δημοσιευμένα στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Είναι απλό ξεκάθαρο και υποθήκη για το μέλλον. Είναι για εμάς αυτονόητο και προσυμφωνημένο μαζί σας.

Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, όπως και όλες οι προηγούμενες, εκτρέφει ψευδείς πληροφορίες και θύματα αυτής της παραπληροφόρησης ενδέχεται να γίνουν οι πάντες, ακόμα και ο τύπος. Σε αυτή την περίοδο η Φιλα-ηδόνα θα σταθεί στο ύψος της.

Θα έχει “ανοιχτές τις πόρτες” σε όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους που ενστερνίζονται τις ίδιες δημοκρατικές αρχές και αξίες, διαθέτοντας χώρο στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοσή της, εφόσον τον ζητήσουν.

Όσον αφορά τον βομβαρδισμό πληροφοριών, δελτίων τύπου κλπ. θα προσπαθήσουμε να τα “φιλτράρουμε”, πάντα με γνώμονα την σφαιρική έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, τα ενδιαφέροντα του αναγνωστικού μας κοινού και την διατήρηση της φρεσκάδας που επιθυμούμε να διατηρήσουμε για τις εκδόσεις μας.

Ακολουθεί η επιστολή γνωριμίας που δημοσιεύσαμε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας μας.

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;
Αυτό είναι το ερώτημα που διατυπώνεται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην εποχή της τεχνολογίας, δύσκολα μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος για την εγκυρότητα της πληροφορίας που λαμβάνει. Η είδηση ταξιδεύει ανεξέλεγκτα εν ριπή οφθαλμού. Μέχρι να αποκαλυφθεί η πιστότητά της, μια άλλη είδηση έχει επισκιάσει την καθημερινότητά μας. Ακόμα και τα προηγμένα δημοκρατικά κράτη, δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν τις ψευδείς πληροφορίες που μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Έχουμε περάσει στην νέα εποχή. Κάποτε η διαμόρφωση της κοινής γνώμης γινόταν με την προβολή κάποιων ειδήσεων, αργότερα και με την απόκρυψη κάποιων άλλων, σήμερα επικρατεί η κατασκευή της επικαιρότητας.
Το στοίχημά μας;
Δεν θα κατασκευάσουμε καμία είδηση. Δεν θα αποκρύψουμε καμία είδηση. Δεν είμαστε κανενός. Θα έχετε σφαιρική και πλήρη ενημέρωση για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Είναι ο μοναδικός τρόπος να πετύχει το εγχείρημά μας. Η εμπιστοσύνη σας και μόνο αυτή, μπορεί να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε. Και σκοπεύουμε να την κερδίσουμε.
Στην πόλη μας κυκλοφορούν 4 ειδησεογραφικά έντυπα και λειτουργούν πολύ περισσότερες ηλεκτρονικές σελίδες. Μεγάλη πρόκληση. Τι παραπάνω θα μπορούσε να προσφέρει αυτή η προσπάθεια; Σκοπεύουμε να σας το αποδείξουμε άμεσα.
Θέλουμε να ξεκινήσει ένας διάλογος που θα αναβαθμίσει την πόλη. Θέλουμε να προβάλουμε τις αξιόλογες προσπάθειες. Θέλουμε να ενημερωθείτε για όλα και κρίνετε εσείς, όχι εμείς. Ενισχύουμε τον προβληματισμό, την γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών, τον δημόσιο διάλογο. Σας καλωσορίζουμε στην συντροφιά μας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017
Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

.
.
.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία της Φιλα-ηδόνας

This poll is no longer accepting votes

Ποια είναι τα κριτήριά σας για την επιλογή Δημάρχου; (κάντε μέχρι 5 επιλογές)
333 votes

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …

4 comments

  1. ότι πιο ξεκάθαρο υπάρχει. ελπίζω να το τηρήσετε. έχουμε εμπιστοσύνη.

  2. Εκείνο που είναι αντιληπτό από κάθε καλόπιστο πολίτη της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, που μπαίνει στα τοπικά ιστολόγια για να ενημερωθεί για τα κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα της πόλης, είναι ότι τουλάχιστον προς το παρόν, η “Φ” (είτε συμφωνεί κανείς με τις θέσεις της είτε όχι) κρατάει με αξιοπρέπεια την σημαία του πολιτισμένου διαλόγου. Χωρίς ακρότητες, χωρίς ακραία ρητορική με σεβασμό στην διαφορετική άποψη. Εύχομαι ειλικρινά να συνεχίσει έτσι. Οι εποχές απαιτούν σύνθεση και όχι χωριστικότητα.

  3. @Υλατζής. Αν επιτρέπαμε να δημοσιεύσετε σχόλια υποτιμητικά για συναδέλφους, δεν θα λέγατε τα όσα κολακευτικά αναφέρετε για εμάς στο υπόλοιπο σχόλιο.

    • Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα αποφεύγατε την δημοσίευση του συγκεκριμένου σχολίου και εξυπακούεται ότι δεν σας παρεξηγώ για ευνόητους λόγους. Θα πρέπει ωστόσο να σας καταστήσω σαφές ότι δεν με ενδιέφερε να το δουν οι αναγνώστες σας. Μου αρκεί που το διαβάσατε εσείς και καταλάβατε ότι δεν θα ισχύει εσαεί το «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Δεν το έχετε εσείς το πρόβλημα πάντως, αν σας άγχωσε κάτι. Περισσότερα όμως επ’ αυτού σύντομα (συντομότερα απ’ όσο φαντάζεστε), εγγράφως, δημοσίως και επωνύμως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.