}
Αρχική / Επίκαιρα / Κόσμος / Φονικός σεισμός στο ΙΡΑΝ

Φονικός σεισμός στο ΙΡΑΝ

Ο φονικός σεισμός που χτύπησε χθες τα σύνορα Ιράν-Ιράκ είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν, ενώ σπίτια και δημόσια κτήρια κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε το βράδυ της Κυριακής το βορειοανατολικό Ιράκ είναι τουλάχιστον 210 νεκροί και 1.700 τραυματίες.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 25 χιλιομέτρων και σε απόσταση περίπου 30 χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη Χαλάμπζα, σε μια ορεινή περιοχή στην ιρακινή επαρχία Σουλεϊμανίγια, ανέφερε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στην Τουρκία, όπου δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20.18 (ώρα Ελλάδας) και έπληξε περισσότερο το Ιράν, όπου, σύμφωνα με την ιρανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση IRIB και το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, μέχρι τις 04.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί 129 νεκροί και 300 τραυματίες. Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στην Τουρκία, όπου δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές.

Κατά τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, οι τραυματίες είναι χιλιάδες.

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο στρατηγός που ήπιε δηλητήριο στο δικαστήριο της Χάγης [video]

Tην τελευταία του πνοή άφησε ο 72χρονος Σλόμπονταν Πράλγιακ ο οποίος νωρίτερα ήπιε δηλητήριο μέσα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.