}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Δεν φταίνε σε τίποτα! οι διοικούντες τον Δήμο μέχρι πριν 12 μέρες

Δεν φταίνε σε τίποτα! οι διοικούντες τον Δήμο μέχρι πριν 12 μέρες

Λάβαμε πριν λίγη ώρα και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών» για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με την παρακολούθηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από νήπια, στη Νέα Χαλκηδόνα. Η Φιλαηδόνα έχει ήδη σχολιάσει από νωρίς το πρωϊ την ανακοίνωση που πρόλαβε να αναρτήσει αργά χθες το βράδυ ο «Πολίτης», ο οποίος πρόλαβε να σχολιάσει και τον δικό μας σχολιασμό. Η Φιλαηδόνα φίλες και φίλοι θα σχολιάζει τα τοπικά δρώμενα και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται ενεργά σε αυτά. Θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε τη στάση άλλων ΜΜΕ. Εμάς όλους άλλωστε μας κρίνετε εσείς. Αφήνουμε λοιπόν τον πανικό στους, όπως φαίνεται, πραγματικούς συντάκτες της ανακοίνωσης μιας και αυτοί είχαν την μύγα και μυγιάστηκαν. Περί του σχολίου μας όμως καμία απάντηση. Μάλλον δεν υπάρχει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών και στο τέλος ο σχολιασμός μας.

Είστε διοίκηση, κύριοι: καταλάβετέ το και αναλάβετε τις ευθύνες σας

Σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου καταρχάς αποκαλύπτεται η αντίθεση της νέας διοίκησης με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Η εφαρμογή του εν λόγω νόμου, ταυτόχρονα με τις ενέργειες που κάναμε για την αντικατάσταση των, μη αναγκαίων εξ’ αυτού, νηπιακών τμημάτων με βρεφικά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (όπου επί της δικής μας θητείας, υπενθυμίζουμε, καταργήθηκαν τα τροφεία που είχαν επιβάλει ως «διοίκηση Γαϊτανά» τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής), επέτρεψε από πέρυσι την πρόσβαση τουλάχιστον 100 επιπλέον παιδιών της πόλης μας ετησίως στο δημόσιο και δωρεάν σύστημα παιδείας. Με αφορμή, λοιπόν, (δικαιολογημένα) παράπονα για ένα επιμέρους σχολείο βλέπουμε την πλήρη εναρμόνιση της νέας διοίκησης με την λογική και την επιχειρηματολογία του Πατούλη και της ΚΕΔΕ που θέλει τους γονείς έρμαιους των vouchers, των ρουσφετιών και, βέβαια, έτοιμους να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν την πρόσβαση στο σχολείο. 

Παλαιοκομματικού τύπου θα χαρακτηρίζαμε την προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης από τη νυν διοίκηση στην πρώην, σε σχέση με τα θέματα που προέκυψαν με την εγκατάσταση του επιπλέον τμήματος του 1ου νηπιαγωγείου Ν. Χαλκηδόνας σε χώρο του 2ου. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος μας ποτέ δεν έλαβε αρνητική δημοσιότητα για θέματα των σχολείων. Προφανώς δεν ήταν στο δικό μας χέρι ούτε η συγκρότηση της νέας σχολικής επιτροπής, που έχει καθυστερήσει πρωτοφανώς, για να γίνουν απαραίτητες εργασίες και προμήθειες εξοπλισμού στο 2ο νηπιαγωγείο ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους, ούτε και η παρακολούθηση του θέματος της εγκατάστασης προκατασκευασμένης αίθουσας από το Υπουργείο Παιδείας και τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Ποτέ στη δική μας θητεία δεν δείξαμε αδιαφορία και φροντίζαμε τα όποια θέματα προέκυπταν να λύνονται «αναίμακτα», με τη συνεργασία και προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Δυστυχώς, στην διμερή συνάντηση ενημέρωσης της νέας δημοτικής αρχής από την απελθούσα για όλα τα ζητήματα και τις εκκρεμότητες ανά τομέα ευθύνης στο Π.Π.Ι.Ε.Δ., παρούσα ήταν μόνο η μία από τις τέσσερις παρατάξεις που τη συγκροτούν. Δεν είχαν «κλείσει» ακόμα οι μεταγραφές, ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε και στους δημοτικούς άρχοντες. Έτσι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας που «έκλεισε» λίγο πριν τον Αγιασμό μπορεί να επικαλεστεί ακόμα και άγνοια. 

Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος, όλο το προηγούμενο διάστημα η αγωνία των αρμοδίων, που τώρα δοκιμάζουν να πετάξουν την μπάλα πίσω σε εμάς, δεν αφορούσε το πώς θα είναι όλα υπό έλεγχο με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά στο πώς θα επιδοθούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο σε παραγοντισμούς και παζάρια εξουσίας. 

Αναμένουμε άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση, έστω και καθυστερημένα, των κτιριακών προβλημάτων για τα οποία κάνουν λόγο με το δίκιο τους οι γονείς των 22 μαθητών και οι εκπαιδευτικοί. 

Αναμένουμε ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης κοντέινερ που ανεξήγητα έχει παγώσει. 

Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε κι εμείς στην οριστική λύση του προβλήματος της έλλειψης σχολείων, ασκώντας με κάθε τρόπο πίεση στους αρμόδιους φορείς για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων. Έτσι πετύχαμε επί θητείας μας το χτίσιμο του νέου 1ου δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας «Σπαθάρη», του νέου 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, του νέου 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας «Μ. Κουντουράς». Έτσι πρέπει να αποκτήσει η πόλη μας καινούρια νηπιαγωγεία στη Νέα Χαλκηδόνα και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειρωνικός ο Βασιλόπουλος για το πρόβλημα των νηπίων

 

 


Διαβάστε επίσης

Στις 18/9 η ονοματοδοσία στο κλειστό ¨Απ. Κόντος»

Έπειτα από την προ μηνών πρόταση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.