}
Αρχική / Slider / Ειρωνικός ο Βασιλόπουλος για το πρόβλημα των νηπίων

Ειρωνικός ο Βασιλόπουλος για το πρόβλημα των νηπίων

Η ειρωνεία κυριαρχεί στην ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών» σε σχέση με το πρόβλημα λειτουργίας (λόγω έλλειψης χώρου), του ενός τμήματος δίχρονης προσχολικής αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνας. Ειρωνεία, η οποία αν και απευθύνεται στην νέα Δημοτική Αρχή, έχει εξοργίσει τους γονείς για την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η μέχρι πρότινος Διοίκηση το σοβαρό πρόβλημά τους. Μέχρι και τον Πατούλη ανακάτεψαν στο θέμα.

Στην ανακοίνωση αποποιείται κάθε ευθύνης για την κατάσταση, τη στιγμή που γνωρίζει ότι και την προηγούμενη χρονιά δημιουργήθηκε πρόβλημα με την «εξορία» νηπίων στο προκατασκευασμένο κτίριο του Κάτω Κουκλακίου και πολλοί γονείς είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα. Λέει με μεγάλη περηφάνια ότι αυτοί προβλήματα δεν είχαν και τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τις 10 μέρες που ανέλαβαν οι καινούργιοι (ξεχνώντας βέβαια ότι λιγότερο από έναν χρόνο πριν, έκλεισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο λόγω βανδαλισμών και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έγιναν στο Γυμνάσιο τρεις καταλήψεις για θέματα που αφορούσαν την κατάσταση των κτιρίων και του αύλειου χώρου). Όλα στη Νέα Χαλκηδόνα, όπως και το σημερινό, την οποία η προηγούμενη διοίκηση είχε εγκαταλείψει στην τύχη της. Όχι πως και στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν υπάρχει πρόβλημα. Τουναντίον, εμείς γνωρίζουμε τουλάχιστον δυο σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν θέματα. Τους το είχε επισημάνει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον Ιούλιο.

Μαύρη προπαγάνδα; Ίσως. O χαρακτηρισμός ενισχύεται από το γεγονός ότι οι προηγούμενοι ψέγουν τους νυν, ακόμα και για καθυστέρηση στην εκλογή της νέας σχολικής επιτροπής. Απλά για την ιστορία να αναφέρουμε ότι με την προηγούμενη διοίκηση, οι πρώτες σχολικές επιτροπές εκλέχθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/9/2014. Και οι επιτροπές αυτές έχουν αποφασιστική δυνατότητα μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας τους, η οποία είναι όταν θα αναλάβουν οι επόμενες. Συνεπώς όποια προμήθεια ή εργασία έπρεπε να έχει γίνει ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία, έπρεπε να έχει γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Να θυμίσουμε πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση ο νόμος έχει προβλέψει ποιος έχει την αποφασιστική δύναμη, την μεταβατική περίοδο από την διενέργεια των εκλογών έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Αρχών. Μέχρι την 31η Αυγούστου δηλαδή. Και συγκεκριμένα για τον Δήμο μας και τα θέματα παιδείας, την ευθύνη έφεραν ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος και η πρώην Αντιδήμαρχος κ. Παπαλουκά. Για το λόγω αυτό πληρώνονταν και μέχρι τις 31/8/2019.

Συμβουλή. Καλό θα ήταν και η αντιπολίτευση να αντιμετωπίζει τα θέματα που αφορούν παιδιά με ιδιαίτερη σοβαρότητα, να αφήνουν έξω την στείρα αντιπολίτευση και να αναγνωρίζουν τις παραλήψεις τους. Ακόμα κι αν αυτές προέρχονται από την απογοήτευση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

 

ΥΓ: ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τον λόγο που η “Δύναμη Πολιτών” δεν μας στέλνει τις ανακοινώσεις της. Θεωρούν κάποια τα τζιμάνια ότι δεν θα τις σχολιάζουμε ως ΜΜΕ;

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.