}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Όλοι προ των ευθυνών μας

Όλοι προ των ευθυνών μας

grafei-o-nikos-papanikolaou

Έξι μήνες απέμειναν μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου Μάη και το νέο τοπίο που δημιουργεί ο «Κλεισθένης» άρχισε να επηρεάζει το πολιτικό σκηνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Οι αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος, απασχολούν σήμερα το πολιτικό προσωπικό της πόλης και σύντομα θα απασχολήσουν και τους πολίτες. Πολύ περισσότερο βέβαια μετεκλογικά όταν θα κληθούν όλοι, να αναλάβουν της ευθύνες της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου. Και λέμε όλοι, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι από τις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, δεν θα προκύψουν πλειοψηφίες.

Κουβέντα βέβαια δεν γίνεται σήμερα για το μέλλον της πόλης, για προγράμματα δράσεων και πολιτικές θέσεις αφού η κούρσα των υποψηφιοτήτων έχει συνεπάρει τον πολιτικό κόσμο. Και το ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν φαινεται να ανησυχεί για αυτό. Ούτως ή άλλως πολλοί (όχι άπαντες) εκ των υποψηφίων, δεν έχουν στόχο την δημαρχία αλλά μια θέση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα γεγονότα θέτουν προ των ευθυνών τους τόσο όσους αποφασίσουν τελικά να καταρτίσουν συνδυασμούς όσο και όσους θέσουν τους εαυτούς του στη δοκιμασία της σταυροδοσίας, για εκλογή Δημοτικών Συμβούλων. Πολύ περισσότερο βέβαια θέτουν προ των ευθυνών τους, τους πολίτες. Αυτούς που πρέπει να επιλέξουν για τη θέση του Δημάρχου, αυτόν που αποδεδειγμένα μπορεί να συνθέσει για να μπορέσει να διοικήσει αλλά ταυτόχρονα να μην υποκύψει σε πολιτικούς εκβιασμούς και στη θέση της αντιπολίτευσης αυτούς που αποδεδειγμένα μπορούν να συνεργαστούν και δεν θα εκβιάσουν (πολιτικά), ώστε να αποφευχθούν τα «παρατράγουδα» που είδαμε στο παρελθόν. Όταν η πλειοψηφία χάθηκε και η πόλη βρέθηκε στην απόλυτη στασιμότητα.

Φαίνεται ότι οι πολίτες, θα έχουμε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολλών υποψηφιοτήτων. Πιθανότατα των περισσότερων από κάθε άλλη φορά. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί και να μας προβληματίζει εφόσον εμείς οι ίδιοι, βάλουμε τις προτεραιότητες που επιθυμούμε για τις πόλεις μας, τον Δήμο μας. Το αντικειμενικό πρέπει να υπερισχύσει του υποκειμενικού κριτηρίου και όσες πόλεις το καταφέρουν αυτό θα εκτιναχθούν την επόμενη τετραετία σε σχέση με αυτές που οι πολίτες τους θα λειτουργήσουν με τα δεδομένα περασμένων εκλογικών αναμετρήσεων. Είμαι αισιόδοξος για τον δήμο μας. Θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε επίσης

Devoidness ένας δικός μας καλλιτέχνης της street art και όχι μόνο.

Πριν 10 χρόνια, μαζί με φίλους και συμμαθητές του, έκανε εικαστική παρέμβαση στην οδό Αχαρνών, …

One comment

  1. Τα πράγματα είναι απλά.

    ΝΑΙ σε αυτούς που μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα για την πόλη μας από παντού και από το μέγεθος της οντότητας που λέγεται ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο να προσφέρουν δουλικά γη και ύδωρ σε αυτήν.

    Μαύρο, σε εκείνους που βυθισμένοι στις φαντασιώσεις και τις ιδεοληψίες τους, δίχασαν την πόλη μας με το πλαστό δίπολο γήπεδο vs αντιγήπεδο, επιδιώκοντας να αποτελέσουν τον ένα πόλο, χωρίς να επιδιώξουν κάτι και από την ΑΕΚ προς όφελος των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.