}
Αρχική / Slider / Δήλωση Γιάννη Τζέλη για την κοπή των δέντρων χωρίς άδεια αλλά με προσωπική εντολή Δημάρχου

Δήλωση Γιάννη Τζέλη για την κοπή των δέντρων χωρίς άδεια αλλά με προσωπική εντολή Δημάρχου

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι σας, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να σας ενημερώσω για όσα έλαβαν χώρα το τελευταίο 24ωρο στην πόλη μας αμαυρώνοντας την δημοκρατική της παράδοση σε ότι αφορά το φέρεσθαι των εκλεγμένων εκπροσώπων της αλλά και την ακολουθούμενη διαδικασία για την λήψη αποφάσεων.

 

Αρχής γενομένης από το απόγευμα του Σαββάτου με την καλούμενη ως “Ενημέρωση Πολιτών”  εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες προκειμένου να ενημερωθούν για το ζήτημα της κοπής δένδρων παραπλεύρως της οδού Πίνδου.

 

Η φερόμενη ως ενημέρωση, μετατράπηκε γρήγορα σε μια διαδικασία αποθέωσης του αυταρχισμού, με προπηλακισμούς, ύβρεις και τραμπουκισμούς κατά δημοτών μόνο και μόνο επειδή “τόλμησαν” να καταθέσουν την διαφορετικής τους άποψη.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό η συζήτηση επί της ουσίας, πέρασε σε δεύτερη μοίρα με την πλειονότητα των ερωτημάτων να μένουν αναπάντητα, επειδή προφανώς δεν υπήρχαν απαντήσεις.

 

Στο θέατρο αυτό του παραλόγου και της εκτροπής ήταν φυσικά αδύνατο να παραμείνω ως το τέλος.

Σήμερα το πρωί ενόψει της προαναγγελθείσης κοπής των δέντρων, βρέθηκα από νωρίς με κατοίκους της περιοχής στον χώρο. Με την έλευση του συνεργείου κοπής και του κ. Δημάρχου, ζητήθηκε η άδεια κοπής η οποία και δεν υπήρχε. Αντί αυτής επιδείχθηκε από τον κ. Δήμαρχο ένα αίτημα έκδοσης αδείας της Περιφέρειας στην Διεύθυνση Δασών και η απάντηση της Διεύθυνσης Δασών η οποία δήλωνε αναρμόδια για έκδοση σχετικής αδείας κοπής δένδρων στο συγκεκριμένο χώρο.

Ακολούθως, κλήθηκε η αστυνομία η οποία δεν επέτρεψε την έναρξη εργασιών μέχρι περαιτέρω διερεύνησης του ζητήματος η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της ασάφειας των υπαρχόντων εγγράφων αλλά και έλλειψης εκείνων που θα επέτρεπαν την εκτέλεση των εργασιών.

 

Αντιλαμβανόμενη η εταιρεία που θα εκτελούσε την κοπή, ότι η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα διάτρητη από πλευράς νομιμότητας με ότι αυτό συνεπάγονταν για τις ποινικές της ευθύνης, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το σημείο.

Κάπου εκεί, έχοντας απολέσει κάθε εργαλείο τεκμηρίωσης, ο κ. Δήμαρχος επιλέγει να διατάξει τις υπηρεσίες του Δήμου να εκτελέσουν την κοπή των δένδρων. Και ‘’τα εκτελούν’’!! Δεκαέξι δένδρα που αναπτύσσονταν επί δεκαετίες και που χρειάζονται άλλες τόσες για να ξαναγίνουν όπως ήταν. Ένας πνεύμονας πρασίνου καταστρέφεται προκειμένου να γίνει παρακαμπτήριος κάποιων ημερών για τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Έτσι απλά…

Γιάννης Τζέλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ’’

 

ΥΓ1: Από τις δύο κυρίες που προπηλακίστηκαν χθες το βράδυ από τραμπούκους, από τα παιδιά τους, τις οικογένειες τους, ζητάω συγνώμη που ενώ ήμουν στον χώρο δεν μπόρεσα να το αποτρέψω.

ΥΓ2: Σε όλους τους άλλους συμπολίτες μου, δεσμεύομαι ότι εγώ και η παράταξη μας δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε επιχειρούμενο ‘’μπάζωμα’’ ανομίας και εκτροπής της δημοκρατίας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.