}
Αρχική / Slider / Για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η Ένωση Συλλόγων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας  συμμετέχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Χαιρετίζουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που με μεράκι προετοίμασαν και φέτος τις σχολικές εκδηλώσεις που κρατούν ζωντανή την ιστορική μνήμη, αναδεικνύουν τη δύναμη της συλλογικής δράσης, τις αξίες της αλληλεγγύης, της αγωνιστικής στάσης απέναντι στον ατομισμό, τη βία, τον τυφλό ανταγωνισμό, με τα οποία δυστυχώς τα παιδιά μας έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα.

Τιμάμε την 49η επέτειο της κορυφαίας στιγμής της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας μας. Τιμάμε όσους φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, αγωνίστηκαν, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο, για το δικαίωμα του λαού και των παιδιών του  στη μόρφωση, στη δουλειά, σε μια αξιοπρεπή ζωή. Τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις του Πολυτεχνείου για “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”, “Έξω οι ΗΠΑ -έξω το ΝΑΤΟ”, “Λαϊκή Κυριαρχία” εμπνέουν και τους σημερινούς μας αγώνες για όλα όσα αξίζουν στα παιδιά μας.

Φέρνουμε στη μνήμη τους χιλιάδες συλληφθέντες των πρώτων ωρών που οδηγήθηκαν με τη βία στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τους  εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους που μαρτύρησαν στα κρατητήρια της ΕΑΤ ΕΣΑ στη Νέα Χαλκηδόνα. Αλλά και τη σημαντική συμμετοχή των μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων της περιοχής μας στον αντιδικτατορικό αγώνα, έκφραση της οποίας ήταν και το γεγονός ότι η Nέα Φιλαδέλφεια έβγαλε ΟΧΙ ακόμα και στο ψευτοδημοψήφισμα της Χούντας το 1973.

Συμμετέχουμε όπως κάθε χρόνο στον τριήμερο εορτασμό που κορυφώνεται με την μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη.

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί το ΔΣ της Ένωσης Γονέων θα αποθέσει λουλούδια στο πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το 2ο Νηπιαγωγείο– 2ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας.


.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2022
κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα
  • ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ
  • ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
  • ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΜΕ ΑΤΤΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ”
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.