}
Αρχική / Slider / Ανοικτό Κάλεσμα Δύναμης Πολιτών

Ανοικτό Κάλεσμα Δύναμης Πολιτών

Διανύουμε την 4η και τελευταία χρονιά της θητείας της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Γιάννη Βούρο και τα αποτελέσματα της διοίκησης της είναι φανερά με οδυνηρό τρόπο για την πόλη.

Με απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών μια στενή ομάδα γύρω από τον δήμαρχο εργάζεται όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών, αλλά για την προώθηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών και ιδιοτελών συμφερόντων, αδιαφορώντας για σοβαρά προβλήματα της πόλης.

H επιμονή στην υλοποίηση του σκανδαλώδους υπερκοστολογημένου διαγωνισμού για τα led, παρότι κρίθηκε παράνομος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η πλήρης απραξία για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που οξύνθηκε από τη λειτουργία του γηπέδου είναι από τις πιο χαρακτηριστικές εκφάνσεις της διοίκησης Βούρου. Η διάλυση της παράταξης του δημάρχου με τις αποχωρήσεις βασικών στελεχών της, υπογραμμίζει τη σήψη και την ανυποληψία που έχει επιφέρει στην πόλη.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έδινε η απλή αναλογική, έδρασε όλα αυτά τα χρόνια στα όργανα του Δήμου προς το συμφέρον της πόλης ενωτικά και με συνεργασίες, αλλά παράλληλα μαζί με ενεργούς πολίτες και συλλογικότητες αναδεικνύοντας και προωθώντας προβλήματα και διεκδικήσεις. Στην ίδια κατεύθυνση απευθύνουμε σήμερα ανοιχτό κάλεσμα στους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας για τη συγκρότηση ενός ενωτικού μετώπου που θα δώσει αποφασιστικά τη μάχη για να επανέλθει η διοίκηση του Δήμου στα χέρια των πολιτών, με στόχο:

  • Να προχωρήσει η υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η πόλη και τα οποία επί 3 και πλέον χρόνια η σημερινή διοίκηση τα αγνοεί, όπως η υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου στη Βόρεια Φιλαδέλφεια, η αξιοποίηση των 10 εκατ. ευρώ για την καθαριότητα που άφησε παρακαταθήκη η διοίκηση της Δύναμης Πολιτών, η δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού στο πρώην στρατιωτικό εργοστάσιο. Είναι μερικά από τα σχεδιασμένα και χρηματοδοτημένα έργα που παρέλαβε η διοίκηση Βούρου και τα… ξέχασε.
  • Να ανοίξει η συζήτηση για τον αναγκαίο σχεδιασμό που απαιτείται, σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και υποδομών, για να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα στάθμευσης, κυκλοφορίας και ασφάλειας που επιφέρει η λειτουργία του γηπέδου. Η αναγκαία επιστημονική μελέτη για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού φόρτου, την εξυπηρέτηση της στάθμευσης των οχημάτων των κατοίκων και των επισκεπτών, είναι επείγουσας προτεραιότητας και όφειλε να την έχει καταρτίσει ήδη η απερχόμενη διοίκηση σε συνεργασία με τις αρμόδιες τις αρχές και την διαχείριση του γηπέδου.
  • Την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου της πόλης αλλά και του Άλσους, την διεύρυνση των ελεύθερων χώρων και την αισθητική και περιβαλλοντική τους αναβάθμιση. Την προστασία των ποταμιών της πόλης μας ενάντια σε κάθε σχέδιο περεταίρω τσιμεντοποίησης, για την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμισή τους και την αντιπλημμυρική θωράκισή τους, όπου απαιτείται.
  • Την αποτροπή της συρρίκνωσης των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών που τροφοδοτούν τις ιδιωτικοποιήσεις. Την διεκδίκηση της απαραίτητης χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος και την Περιφέρεια, με άμεση κάλυψη των τεράστιων κενών σε προσωπικό στις κρίσιμες υπηρεσίες Πρασίνου, Καθαριότητας και στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Την πλήρη διαφάνεια και τον δημοκρατικό έλεγχο των προμηθειών και εργολαβιών.
  • Την υλοποίηση των απαραίτητων έργων που χρονίζουν στα σχολεία της πόλης και τη γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων που επιφέρουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση.
  • Να σταματήσει η δημοτική αρχή να είναι πεδίο δημοσίων σχέσεων των διαφόρων υπουργών και να αποκτήσει σχέδιο και διεκδικητικό πλαίσιο προς όφελος των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης.

Στη βάση αυτών των ζητημάτων η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες συναντήσεις με παρατάξεις, κινήσεις, πρόσωπα επιδιώκοντας έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο. Η πόλη μας υπέφερε από επιλογές παραγόντων, ήρθε η ώρα οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση ανάδειξης μιας νέας δημοτικής αρχής στα χέρια τους.


.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2022
κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα
  • ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ
  • ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
  • ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΜΕ ΑΤΤΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ”
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.