}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Αρβανίτης: Χρονιά ορόσημο το 2022 για τον Δήμο ΝΦ-ΝΧ

Αρβανίτης: Χρονιά ορόσημο το 2022 για τον Δήμο ΝΦ-ΝΧ

Ο Ρένος Αρβανίτης είναι Υπ. γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

Το 2022 η δημοτική αρχή με επικεφαλής και δήμαρχο τον Γιάννη Βούρο, εισέρχεται στον 3ο χρόνο της θητείας της.

Μία πορεία δύσκολη από τους πρώτους της μήνες, με μια πανδημία που ουδείς θα μπορούσε να έχει προβλέψει, να συγκλονίζει, να αιφνιδιάζει και να αλλάζει την καθημερινότητα όλων μας για δύο χρόνια, χωρίς να μπορούν ακόμη και σήμερα οι ειδικοί να προσδιορίσουν το πότε θα έχουμε ξεφύγει οριστικά από αύτη την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για όλο τον κόσμο. Συγκυρία που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 στις πρώτες μέρες αυτής της πορείας ο Δήμαρχος έκανε πράξη μία από τις δεσμεύσεις του, υπηρετώντας το «πνεύμα» αλλά και την ουσία του ν. Κλεισθένη για συνεργασίες, συμπράττοντας αρχικά με την παράταξη «Τώρα» του Χ. Κοπελούσου, ανακοινώνοντας λίγες ημέρες μετά την συνεργασία του με την παράταξη «Πόλης Ενότητα» του Τ. Κωνσταντινίδη, καθώς και την συμπόρευσή του λίγους μήνες αργότερα με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Συνένωση δυνάμεων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, με συγκεκριμένους στόχους για την τετραετία 2019 – 2023, συνένωση δυνάμεων που συγκεντρώνει εντός του δημοτικού συμβουλίου 14 έδρες σε σύνολο 33, συνένωση δυνάμεων που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής, την πρόθεση του Γ. Βούρου να πορευθεί στο δρόμο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, μακριά από λογικές πόλωσης και διχασμού.

Αυτό όμως ήταν το πρώτο βήμα που ίσως να ενδιαφέρει και σε μικρότερο βαθμό τους συμπολίτες μας, μιας και από μόνο του σε καμία περίπτωση δεν επιφέρει αλλαγές στην καθημερινότητα της πόλης.

Στο πεδίο της δράσης μπορούμε να πούμε πως ήδη η δημοτική αρχή με βασικό «κορμό» την παράταξη «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» του Γ. Βούρου, και συνεργάτες την «Πόλης Ενότητα», τον συνδυασμό «Τώρα» και την στήριξη ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων έχει πετύχει αρκετά, όμως το 2022 θα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, κατά την διάρκεια της οποίας θα δούμε να ολοκληρώνονται μεγάλα και σημαντικά έργα – που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως έργα ορόσημο, για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Ξεκινάμε με τα συνοδά έργα του γηπέδου της ΑΕΚ, για τα οποία εμπεδώθηκε στη συνείδηση όλων μας, κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, πως όχι μόνο δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν αλλά ούτε καν… να ξεκινήσουν χωρίς την ουσιαστική στήριξη του Δήμου και της δημοτικής αρχής. Σήμερα μετά από μία πολυετή διαδρομή με ουκ ολίγα εμπόδια και δυσκολίες, βλέπουμε το σπουδαίο έργο της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ να ολοκληρώνεται και τα πέριξ αυτού σημαντικότατα για την εύρυθμη λειτουργία του έργα, αλλά και για την γενικότερη αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας να έχουν δρομολογηθεί και να υλοποιούνται.

Συνεχίζουμε με τις σημαντικές προσθήκες στην προϋπάρχουσα μελέτη διαχείρισης του άλσους, που μετά από συνεχόμενα ραντεβού με τους εμπλεκόμενους φορείς, σκληρή, επίμονη και επίπονη δουλειά των στελεχών της δημοτικής αρχής, σφραγίστηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο από το Υ.ΠΕ.Ν. με το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020. Παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες ήδη γίνονται πράξη και θα οδηγήσουν φυσικά στο τέλος αυτής της πορείας στην κατασκευή του νέου Κενταύρου, του νέου αναψυκτηρίου, λίγα μέτρα δίπλα από την λίμνη του άλσους μας.

Όμως δεν πρέπει να εστιάσουμε μόνο σε αυτά. Υπήρξε συγκεκριμένος σχεδιασμός για έργα και παρεμβάσεις μικρότερης ίσως κλίμακας, που η υλοποίησή τους ξεκίνησε το 2020 και το 2021, ιδιαίτερα σημαντικών όμως για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας, όπως:

  • Εργασίες ασφαλτοστρώσεων. Πρόγραμμα που ξεκίνησε από την συνοικία των Απομάχων, συνεχίστηκε και θα συνεχιστεί σε συνοικίες και γειτονιές της πόλης.
  • Έργα αποκατάστασης πεζοδρομίων, που υλοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής θητείας.
  • Ανακατασκευή παιδικών χαρών (ήδη ανακατασκευάστηκε πλήρως η παιδική χαρά στην πλ. Κωνσταντινουπόλεως και θα ακολουθήσουν εντός του 2022, τέσσερις ακόμη παιδικές χαρές).
  • Αισθητικές παρεμβάσεις στο πράσινο.
  • Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή (δωρεάν wifi σε σημεία της πόλης), χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής αιτημάτων, ενώ έπεται ο εκσυγχρονισμός της ιστοσελίδας του Δήμου με την χρήση νέων καινοτόμων εφαρμογών για την διευκόλυνση των συνδημοτών μας.
  • Παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες και σε αθλητικούς χώρους της πόλης, με χρήματα που εξασφάλισε η διοίκηση του Δήμου μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης».
  • Αναβάθμιση των κοινωνικών δομών του Δήμου (κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό ενδυματοπωλείο) με παράλληλη δημιουργία νέων όπως λ.χ. το κοινωνικό εστιατόριο.
  • Ενίσχυση τόσο της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, όσο και της δημοτικής αστυνομίας με την αγορά νέων οχημάτων.
  • Αναβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας με ηλεκτροκίνητα οχήματα, τοποθέτηση καφέ κάδων για ενίσχυση της ανακύκλωσης, νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο/καδο-πλυντήριο, προμήθεια και τοποθέτηση νέων πράσινων κάδων απορριμμάτων εντός του 2022.
  • Η κατεδάφιση (που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια) τον Αύγουστο 2021, του ακινήτου επί της Λ. Δεκελείας 116 & Επταλόφου (π. Στρούγκα), χώρος στον οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί ένα νέος υπερσύγχρονος χώρος (ΚΑΠΗ).

Σταματάμε σε αυτά; Σε καμία περίπτωση.

Το 2022 θα δούμε να ξεκινά η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού/παιδικού σταθμού σε συνεργασία με την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Σύγχρονες υποδομές για παιδιά οικογενειών της πόλης μας, μιας και το 50% των θέσεων θα ανήκει στο Δήμο, θα ξεκινήσει η μετατροπή του π. στρατιωτικού εργοστασίου στο πάρκο Γ. Αποστολάκης της Νέας Χαλκηδόνας σε πολυχώρο Πολιτισμού, το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αγίας Μαρίνας, αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και η έναρξη των εργασιών για την ολική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σε κάθε σημείο της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Βασικές δεσμεύσεις του δημάρχου και της δημοτικής αρχής που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που προέκυψαν, έγιναν και γίνονται πράξη, βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας, ομορφαίνοντας σε σημαντικό βαθμό την εικόνα της πόλης μας.

 

*Υπ. γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας,

Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.