}
Αρχική / Slider / Απινιδωτές στους αθλητικούς χώρους του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Απινιδωτές στους αθλητικούς χώρους του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έπειτα από σχετικές ενέργειες του Δημάρχου Γ. Βούρου και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημ. Αστυνομίας Σπ. Μπερδέση προχώρησε στην προμήθεια πέντε (5) απινιδωτών.                                                   

Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε αθλητικούς χώρους καθώς και σε κεντρικά σημεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με εύκολη πρόσβαση, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών καρδιακής ανακοπής.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν.Φ. πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημέρωση – επίδειξη χρήσης του απινιδωτή.

Στη σχετική σύμβαση έχουν επίσης προβλεφθεί οι δαπάνες για την επιμόρφωση του προσωπικού του Δήμου μας για την χρήση των απινιδιωτών.

Συγκεκριμένα, τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι απινιδωτές είναι:

 

  • Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος» (Θεσσαλονίκης και Βυτίνης), στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χώρος που χρησιμοποιείται πέραν των μαθητών από την ομάδα της ΦΕΑ Ν.Φ. – Ν.Χ. καθώς και την ερασιτεχνική ΑΕΚ.
  • Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας «Ζαχ. Αλεξάνδρου – Ιωνικός».
  • Φυλάκιο άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.
  • Προπονητήριο ποδοσφαίρου (Πλαστήρα & Κιλκίς) στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Π. στρατιωτικό εργοστάσιο στο πάρκο Γ. Αποστολάκης (Βάρναλη & Περικλέους) στη Νέα Χαλκηδόνα.

 

«Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπερδέσης, κάνει πράξη μία προσωπική δέσμευσή μου προς τους συμπολίτες μας και τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Έγινε πιστεύω ένα σημαντικό πρώτο βήμα, όμως η ευρύτερη στόχευσή μας είναι τους προσεχείς μήνες να τοποθετηθούν απινιδωτές σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του Δήμου μας, τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και στη Νέα Χαλκηδόνα. Ταυτόχρονα, έχουμε θέσει ως προτεραιότητά μας, πέραν της εκπαίδευσης στελεχών του Δήμου, να εκπαιδευτούν δωρεάν όσοι πολίτες το επιθυμούν, καθώς σύντομα σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε επιμορφωτικά σεμινάρια σε στενή συνεργασία και με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν.Φ.», δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος.

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.