}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

 

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μικρασιατών Ν.Φ. – Ν.Χ. «οι Αλησμόνητες Πατρίδες» τίμησε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 (ημέρα εορτασμού της Σύναξης της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, Προστάτιδος και Πολιούχου της Νέας Φιλαδέλφειας) τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν.Φ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Ακολούθως στο Μνημείο Μικρασιατών & Αλησμόνητων Πατρίδων της Νέας Φιλαδέλφειας εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρο, τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Γιώργο Ανεμογιάννη, από την Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας κ. Παναγιώτα Αγοραστού, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας κ. Ηλία Γκρίντζαλη, από τον Αντιπρόεδρο του Π.Π.Ι.Ε.Δ. κ. Χρήστο Κοπελούσο, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν.Φ.-Ν.Χ. “Οι αλησμόνητες Πατρίδες” κ. Χρήστο Τριανταφύλλου, καθώς και από εκπροσώπους, της Ο.Π.Σ.Ε. (Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος), του Συλλόγου Ποντίων Ν.Φ. – Ν.Χ. “Δ. Υψηλάντης”, της Ένωσης Ποντίων Ν.Φ. – Ν.Χ. «Αργοναύτες», του ΑΟΝΦ Άτταλος και της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φ.-Ν.Χ. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Αλυμάρα.

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

  • Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Κατεδαφίστηκε η «Στρούγκα»
  • Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2021
  • Συνέντευξη Ηλία Τάφα
  • Αποκαλύφθηκε η προτομή του Κ. Μελιγκώνη
  • Πλούσιο ρεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.