}
Αρχική / Slider / Ο «Κλεισθένης» βλάπτει σοβαρά τις τσέπες μας.

Ο «Κλεισθένης» βλάπτει σοβαρά τις τσέπες μας.

Μετά τον «Καποδίστρια», ο «Καλλικράτης» και τώρα ο «Κλεισθένης». Ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση δανείζεται το όνομα του δημοκράτη μεταρρυθμιστή της αρχαίας Αθήνας και φέρνει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο διοίκησης και εκλογής των τοπικών και περιφερειακών αρχών.
Με μια πρώτη ανάγνωση διαπιστώσαμε κάποιες από τις σημαντικότερες αλλαγές.
Απλή αναλογική,χωρίς πλαφόν (προς το παρόν) εκλογής που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις όχι γιατί δεν είναι δίκαιη αλλά γιατί οι πολλοί θεωρούν ότι θα φέρει ακυβερνησία. Ουσιαστικά μια παραδοχή ανικανότητας σύνθεσης από τον πολιτικό κόσμο.
Αλλαγή του χρόνου διενέργειας των εκλογών που θα γίνονται πλέον τον μήνα Οκτώβριο και ανάληψη καθηκόντων την 1η Ιανουαρίου που συνεπάγεται παράταση της θητείας των υπαρχόντων Δημοτικών Συμβουλίων και Δημοτικών Αρχών κατά 4 μήνες.
Δυνατότητα ίδρυσης περισσοτέρων του ενός ΝΠ που θα διαχειρίζονται ευέλικτα συγκεκριμένους κοινωφελείς σκοπούς. Τροπολογία που δίνει π.χ. την δυνατότητα ίδρυσης φορέα διαχείρισης του άλσους.
Λειτουργία της υπηρεσίας πρασίνου ανταποδοτικά, γεγονός που θα επιβαρύνει τα πορτοφόλια των πολιτών με αυξήσεις έως και 30% μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Η πρόταση νόμου θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τα μέσα Μαίου και όπως φαίνεται θα αποτελεί σύντομα νόμο του κράτους. Και μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ισχυρίζεται ότι θα τον αλλάξει αλλά αυτός ο ισχυρισμός προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης μέσα στο 2018. Ίδωμεν.

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 28 Απριλίου: 1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης και Τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης»  διοργανώνουν το …