}
Αρχική / Slider / Αστοχίες στην υπογειοποίηση των κάδων στην πλ. Πατριάρχου

Αστοχίες στην υπογειοποίηση των κάδων στην πλ. Πατριάρχου

Στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη με φωτο-ρεπορτάζ μας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σας είχαμε ενημερώσει για την πρόοδο του έργου της υπογειοποίησης των κάδων, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα έργο που από αισθητικής και υγειονομικής πλευράς, θα αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης. Χθεσινό μας ρεπορτάζ για την πρόοδο των εργασιών, αποκάλυψε αστοχίες στο κατασκευαστικό και χρηστικό μέρος της μελέτης του έργου.

Δεν γνώριζαν για τα καλώδια

Το ένα τρίτο του έργου (δύο από τις έξι παρεμβάσεις), δεν θα προχωρήσει εντός χρονοδιαγράμματος καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου αγνοούσαν την ύπαρξη καλωδίων και σωληνώσεων που υπήρχαν στο υπέδαφος. Τα σημεία θα παραμείνουν υπό κατασκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν χωράνε μεγάλες σακούλες

Εμφανές είναι επίσης ότι οι υπέργειοι συλλέκτες των απορριμμάτων έχουν προδιαγραφές για οικιακά απορρίμματα (η χοάνη υποδοχής δεν νομίζουμε ότι υπερβαίνει την διάσταση 50cm X 70 cm). Δεδομένου ότι στα έξι σημεία εξυπηρετούνται κυρίως καταστήματα, είναι σίγουρο ότι δεν χωρούν οι μεγάλων διαστάσεων σακούλες που χρησιμοποιούν. Δεν θα αποφευχθεί η εναπόθεση απορριμάτων επί του πεζοδρομίου.

Λιγότεροι κάδοι

Παρατηρώντας την χωρητικότητα της υπόγειας κατασκευής διακρίναμε την έλλειψη επαρκούς χώρου σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει χώρος για 4 κάδους ακόμα και στα σημεία που σήμερα υπάρχουν έξι κάδοι. Ακόμα ένας λόγος για να τοποθετούνται απορρίματα στα πεζοδρόμια όπως γίνεται σήμερα.

Θέμα ανακύκλωσης

Δεν διακρίναμε διαχωρισμό ανακύκλωσης. Σήμερα υπάρχουν στα σημεία 8 μπλε κάδοι ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν υπόγεια χωρίς να φαίνεται που θα τοποθετηθούν (υπόγεια δεν θα διακρίνεται το χρώμα τους). Πιθανότατα να μπορούν να τοποθετηθούν διακριτικά στην επιφάνεια του εδάφους.

Με την επιφύλαξη της έλλειψης τεχνογνωσίας του ρεπόρτερ μας, περιμένουμε την εξέλιξη του έργου.

Εφόσον επαληθευτεί το ρεπορτάζ μας, αναμένεται να χορηγηθεί παράταση στην εκτέλεση του έργου και πιθανότατα να αλλαχθούν οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε να διορθωθούν οι αστοχίες. Παράταση αναμένεται να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και για την εκτέλεση του έργου κατασκευής των θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων που έχει κολλήσει από τον περασμένο Νοέμβριο.
.
ypogeiopoihsh-kadwn-01 .

ypogeiopoihsh-kadwn-02 .

ypogeiopoihsh-kadwn-03 .

ypogeiopoihsh-kadwn-04

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.