}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αλέκος Γούλας

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αλέκος Γούλας

Η επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Αλέκου Γούλα, με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ανεξαρτητοποιείται.

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω για την ανεξαρτητοποίησή  μου από το συνδυασμό  «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ συνεργασία-σύνθεση-προοπτική» με επικεφαλής τον Τάσο Κωνσταντινίδη.

Αιτία αυτής είναι η έμμεση απόρριψη  από τη δημοτική αρχή του σχεδίου ψηφίσματος που κατέθεσα  για τη δίκη της Χρυσής Αυγής με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Σεπτεμβρίου ( Συνημμένο 1 ). Δεδομένου πως συνεργαζόμενη δημοτική  παράταξη  της πλειοψηφούσας  δημοτικής παράταξης «Πολιτών Πολιτεία» είναι και η  «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» στην οποία ανήκω, θεωρώ ότι – στο ποσοστό που μας αναλογεί – φέρουμε και εμείς ως συνδυασμός  ευθύνη για τη μη έκδοση σχετικού ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα μπορούσε ως θέμα να είχε εισαχθεί έστω και  σε  έκτακτη συνεδρίαση  δια περιφοράς.

Αντί να στείλουμε ως Δήμος με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ισχυρό διαπαραταξιακό μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού και να απαιτήσουμε  την παραδειγματική τιμωρία αυτών που αποτέλεσαν την απειλή για τη Δημοκρατία και αμφισβήτησαν τόσο βάναυσα πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες, καταφέραμε να  λάμψουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο – με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής Αρχής – δια της σιωπής μας,. Διαφοροποιηθήκαμε από δεκάδες άλλους Δήμους- μεταξύ αυτών και από το Δήμο Αθηναίων ( Συνημμένο 2 ) – που εξέδωσαν ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά  σίγουρα δεν γίναμε παράδειγμα προς μίμηση.

Μπορεί να θεωρούσα υγιή την διαφορετική άποψη που υπήρχε σε κάποια θέματα που απασχόλησαν  μέχρι σήμερα το Δήμο μας,  η σιωπή όμως που επιδείξαμε ως Δήμος για το ευαίσθητο αυτό θέμα είναι ακριβώς το σημείο που ξεπερνά την προσωπική μου κόκκινη γραμμή στο πλαίσιο της συνεργασίας μας. Είναι για μένα ένα θέμα πολιτικής και συμβολικής βαρύτητας.

Εννοείται ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τα συμφέροντα του Δήμου μας από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου.

Με εκτίμηση

Αλ. Γούλας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

Συνημμένο 1

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πεντέμισι ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης και εφτά χρόνια μετά από την αποτρόπαια  δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του μουσικού που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.

Πολλοί Δήμοι της χώρας έχουν εκδώσει σχετικό ψήφισμα. Προτείνω ανάλογο ψήφισμα και από το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο και σας υποβάλλω σχέδιο προς έγκριση.  Παρακαλώ για την προώθηση του στον κύριο Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Με εκτίμηση

Αλέκος Γούλας

Συνημμένο 2

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την δίκη της Χρυσής Αυγής – Κ. Μπακογιάννης: Ισχυρό διαπαραταξιακό μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων σε έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη σήμερα δια περιφοράς, εξέδωσε με ευρύτατη πλειοψηφία  το εξής ψήφισμα  για την δίκη της Χρυσής Αυγής:

«Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης  και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες. Ο Δήμος της Αθήνας παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία από την έναρξη της, μέσω της συμμετοχής του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Παρατηρητήριο της δίκης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό».

Μετά την ψηφοφορία ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:  «Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενωμένο και υπερβαίνοντας πολιτικές και ιδεολογικές  διαφορές  των  δημοτικών παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου, έστειλε σήμερα, ένα ισχυρότατο μήνυμα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού και υπέρ της Δημοκρατίας».

Ημερομηνία:  Τετ, 30/09/2020 – 19:50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.