}
Αρχική / Slider / Ο Αντιδήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης μιλά για όλα στην Φιλα-ηδόνα

Ο Αντιδήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης μιλά για όλα στην Φιλα-ηδόνα

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης μίλησε για όλα. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του μηνός Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί σε όλη την πόλη.

Κύριε Κωνσταντινίδη, σε λίγες ημέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά εν καιρώ πανδημίας. Πείτε μας σας παρακαλώ την κατάσταση των σχολείων και τι έγινε αυτόν τον χρόνο που πέρασε;

Κοιτάξτε. Ο Δήμος μας την προηγούμενη σχολική χρονιά ήταν από τους πρώτους Δήμους που όχι απλώς έγκαιρα, αλλά ευρισκόμενος μπροστά από τα γεγονότα και το Κράτος, προέβη σε προσωρινό κλείσιμο σχολείων και τμημάτων λόγω της γρίπης, έκανε απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία και εισηγήθηκε στην Κυβέρνηση το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού, όπως και έγινε.
Φέτος ο Δήμος μας ήταν από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που κατόρθωσε να προσλάβει όλους τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα με καθεστώς πλήρους απασχόλησης (6 ½ ώρες) σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως σήμερα. Το γεγονός αυτό θα έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην καθαριότητα των σχολείων όσο και στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, αν και σαφώς απαιτούνται επιπλέον εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα, γι’ αυτό και παλεύουμε για επιπρόσθετους διορισμούς πιέζοντας την Κυβέρνηση.

Επίσης ο Δήμος μας, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, έχει προβεί στις διαδικασίες προμήθειας των απαιτούμενων αντισηπτικών ανά τάξη και μαθητή, έχει παραλάβει και θα παραδώσει άμεσα τα ατομικά παγούρια νερού για τους μικρότερους μαθητές, εφοδιάζει εγκαίρως και συνεχώς τα σχολεία με υλικά καθαρισμού και απολύμανσης και έχει αποστείλει σε όλες τις σχολικές μονάδες και τους εργαζομένους καθαριότητας τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την καθαριότητα και απολύμανση των σχολικών χώρων. Οι υφασμάτινες μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς παραλαμβάνονται σήμερα από την ΚΕΔΕ, η οποία είχε κάνει το διαγωνισμό για όλους τους Δήμους της χώρας, και θα μοιραστούν άμεσα στα σχολεία. Ο Δήμος μας, πέρα από αυτές τις μάσκες, θα προμηθευτεί με δική του πρωτοβουλία και επιπλέον μάσκες για τις ανάγκες υπηρεσιών και σχολείων.
Νομίζω πως οι γονείς, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις ενέργειες του Δήμου μας, μπορούν να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς.

Τι ενέργειες έχετε κάνει για τα κτιριακά προβλήματα και τη συντήρηση των σχολείων;

Παραλάβαμε μεγάλο μέρος σχολικών κτιριακών υποδομών σε κακή κατάσταση. Μεταφέραμε τάξεις από ακατάλληλες από τον περσινό σεισμό αίθουσες του 1ου ΕΠΑΛ σε άλλες που προετοιμάσαμε καταλλήλως. Επισκευάσαμε αίθουσες και σχολικούς χώρους στο 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο και 3ο Λύκειο και στα ΕΠΑΛ. Εγκαταστήσαμε αναβατόρια σε σχολεία. Ανασκευάσαμε προαύλια σχολείων. Επιταχύναμε τα έργα κατασκευής του νέου 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Φ. που είχαν βαλτώσει επί μήνες.
Έχουμε επανειλημμένες επαφές με την ΚΤΥΠ και πιέζουμε για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του 1ου ΓΕΛ και νέων αιθουσών του 1ου ΕΠΑΛ. Εγκαταστήσαμε επιτέλους μια επιπλέον αίθουσα στο 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Χαλκηδόνας για να καλύψουμε τα παιδιά που βρίσκονταν στον προθάλαμο του σχολείου όταν αναλάβαμε. Οι εργασίες ελαιοχρωματισμού και επισκευών που άρχισαν το καλοκαίρι συνεχίζονται και θα ενταθούν με την πρόσληψη των συμβασιούχων που ακόμα δυστυχώς δεν έχουν ενισχύσει τον Δήμο μας.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι με μεγάλη προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τη συνεργασία του Τμήματος Παιδείας, των Προεδρείων των Σχολικών Επιτροπών και των Διευθυντών των Σχολείων βρίσκεται στο τελικό στάδιο ο μεγάλος διαγωνισμός για τις επισκευές και συντηρήσεις σχολείων ύψους 500.000 ευρώ μέσω της ΣΑΤΑ σχολείων και επίκειται σύντομα η έναρξη των διαδικασιών. Το μεγάλο αυτό έργο θα αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα των σχολικών μονάδων που αναζητούσαν επιτακτικά λύση.

Η νέα χρονιά δεν αρχίζει μόνο για τα σχολεία, αλλά και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Πώς είναι η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα;

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι πλήρως εξοπλισμένοι με αντισηπτικά και είδη απολύμανσης και έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες προς τις υπεύθυνες των σταθμών για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, των αποστάσεων, την αποφυγή συνωστισμού των παιδιών, της απαγόρευσης εισόδου γονέων στους σταθμούς κ.λπ. Οπότε από πλευράς μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό οι σταθμοί λειτουργούν με μεγάλη ασφάλεια. Όσον αφορά το κτιριακό ζήτημα, είναι γεγονός ότι οι υποδομές του Δήμου που παραλάβαμε όταν αναλάβαμε την προηγούμενη χρονιά την Προσχολική Αγωγή δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αιτήσεων. Όπως πρέπει να γνωρίζουν οι αναγνώστες σας, ο Δήμος μας έχει δυνατότητα φιλοξενίας συγκεκριμένου μόνο αριθμού παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς τόσο με μόρια όσο και μέσω ΕΣΠΑ (με βάουτσερ) που καλύπτει σημαντικό μέρος των εξόδων φιλοξενίας.

Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, που αναλάβαμε προσπαθούμε να βρούμε κατάλληλα κτίρια για την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών, αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί οι προδιαγραφές από το νόμο είναι πολύ αυστηρές. Προς το σκοπό αυτό, όμως, όπως γνωρίζετε, και προς όφελός του Δήμου και των αναγκών των γονέων της πόλης μας συνδράμαμε και εμείς στην κατάρτιση και υπερψήφιση της συμφωνίας Δήμου και Μητρόπολης Ν. Ιωνίας-Φιλαδελφείας για την ανέγερση και λειτουργία με έξοδα της Μητρόπολης νέου βρεφονηπιακού σταθμού που θα φιλοξενεί δωρεάν 50 παιδιά του Δήμου μας. Η λειτουργία του Σταθμού αυτού θα καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών φιλοξενίας παιδιών της πόλης, χωρίς μάλιστα οιαδήποτε επιβάρυνση του Δήμου μας για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Κύριε Κωνσταντινίδη, μια τελευταία ερώτηση. Οριστήκατε ξανά ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής. Πώς πηγαίνει η συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο;

Η συνεργασία μας με τον κ. Δήμαρχο είναι παραπάνω από αγαστή. Βοηθούμε στην πραγματοποίηση των βασικών επιλογών της Διοίκησης και των κεντρικών προγραμματικών στόχων στους οποίους έχουμε συμφωνήσει και προχωρούμε με συνθέσεις, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με μοναδικό σκοπό το καλό του δημότη. Νομίζω ότι αυτή η πρωτοφανής για τα χρονικά του Δήμου μας συνεργασία δύο παρατάξεων κατά το πρόταγμα της απλής αναλογικής με την οποία έγιναν οι προηγούμενες εκλογές θα συνεχίσει να είναι επιτυχής για το καλό του Δήμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.