}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Τα μέγιστα σέβη μας κύριε Τσιόδρα…

Τα μέγιστα σέβη μας κύριε Τσιόδρα…

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, και χωρίς βέβαια καν να βιώνουμε τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα σχετικά με τον κορονοϊό, κάνοντας ζάπινγκ πέφτω στην επίσημη (καθιερωμένη ) πλέον ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ενόψει της εξέλιξης της επιδημίας και μετέπειτα πανδημίας.

Υπέυθυνος ενημέρωσης από πλευράς Υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ.Σωτήρης Τσιόδρας.

Αμέσως σκέφτηκα “να άλλος ένας σοβαροφανής γιατρός που με ύφος χιλίων καρδιναλίων , και με ψυχρό ύφος και στυλ θα μας ενημερώνει για την εξέλιξη της νόσου”

Στο τέλος της ενημέρωσης είχα ήδη αμφιβολίες για την αρχική μου σκέψη μιας και αυτή η γλυκιά φυσιογνωμία κάτι μου έλεγε, ότι δεν είναι σαν τους συνηθισμένους υπερόπτες ψυχρούς επαγγελματίες που απλά θέλουν να κάνουν την δουλειά τους.

Από τις επόμενες αμέσως ενημερώσεις άρχισαν αυτές οι σκέψεις όλο και να πληθαίνουν και να πληθαίνουν..

Με ύφος γαλήνιο ,πράο με ύφος ανησυχητικό εκεί που πρέπει , αλλά και καθησυχαστικό χωρίς να σπέρνει τον πανικό , προσιτός και φιλικός χωρίς την γνωστή ξύλινη γλώσσα και χωρίς καν τις περισσότερες φορές ιατρικές ορολογίες και το κυριότερο με ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ και αίσθηση απόλυτης ευθύνης προς την πατρίδα και τον πολίτη, ο κύριος (με το Κ κεφαλαίο) Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει τον ελληνικό λαό που κρέμεται στην κυριολεξία πάνω από τα χείλη του !

Δεν σας κρύβω ότι τον κ.Τσιόδρα δεν τον γνώριζα πριν ξεσπάσει αυτή η παγκόσμια λαίλαπα που πλήττει και την χώρα μας (φαντάζομαι σαν και εμένα θα είναι και άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου)

Και αναρωτιέμαι :

Γιατί να τον γνώριζα ;;

* Μήπως είναι κάποιος ποδοσφαιριστής που παίρνει εκατοντάδες εκατομμύρια για να βάζει την μπάλα στα δίχτυα ή να αποκρούει αυτήν ανάλογα την θέση που παίζει ;

* Μήπως είναι κάποιος πρόεδρος μεγάλης ομάδας του ελληνικού ποδοσφαίρου η κάποιος παράγοντας αυτής που εξυπηρετεί το αφεντικό του για να τον ξέρω ;

* Μήπως είναι κάποιος υπουργός ή βουλευτής ή γραμματέας  που κατά καιρούς ΟΛΟΙ μας έχουμε πιάσει ή βρει για να μας εξυπηρετήσει;

* Μήπως είναι κάποιος γνωστός του γνωστού που βάλαμε και έχει κάποια θέση για να κάνουμε την οποιαδήποτε δουλειά θέλουμε χωρίς να μας καταλάβουν και σε σύντομο χρονικό διάστημα ;

*Μήπως είναι κάποιος τραγουδιστής – ηθοποιός – μοντέλο – παρουσιαστής για να σκίσω τα ρούχα μου γι αυτόν και να ανεβάσω φωτογραφία μαζί του στο διαδίκτυο και να πάρω like ; (σημ: πως τα φέρνει ο καιρός.. πόσα like τώρα θα έπαιρνε κάποιος για να «ικανοποιήσει» το προφίλ του αν έβγαζε με αυτόν τον άνθρωπο φωτογραφία την συγκεκριμένη περίοδο και όχι με κάποιον σελέμπριτι..)

Θα μπορούσα να γράψω πολλά “γιατί’ ακόμα, αλλά δεν χρειάζεται, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο μα πόσο χαμηλά κινούμαστε στο τρόπο σκέψης και κρίσεως για τους ποιούς στην ουσία πρέπει να αποθεώνουμε, και ποιούς απλά να γνωρίζουμε και να περνάμε όμορφα τις ελεύθερες ώρες μας , και ποιούς εννοείται να μην χρησιμοποιούμε για οποιαδήποτε συναλλαγή μας..

Άλλωστε ο κ.Τσιόδρας αλλά και ο κάθε “Τσιόδρας” που δεν είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό τα λένε όλα πολλές φορές μέσα από την πορεία της ζωής τους και μέσα από το βιογραφικό τους.

Εικοσιεπτά (ναι 27) σελίδες βιογραφικό έχει λοιπόν αυτός ο άνθρωπος !

Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από την Κυψέλη σαν φοιτητής να μπαίνει αριστούχος στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, και έφτασε να παίρνει μετά από χρόνια πολύ σκληρής δουλειά και μελέτης , μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ιατρικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του  Χάρβαρντ!

Ένας άνθρωπος που έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια σε ημερίδες και έχει κάνει εκατοντάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας άνθρωπος που έκανε το αγροτικό σαν γιατρός 2 φορές , ενώ στην δεύτερη περίπτωση και μετά την απόκτηση των διπλωμάτων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, προτίμησε να επανέλθει στην πατρίδα του από το να κάνει διάσημη καριέρα στις ΗΠΑ, και βάσει νόμου να επιτελέσει το καθήκον του στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης!

Προσέξτε τώρα..

Θα πει κάποιος με τόσες ασχολίες και έχοντας αφιερώσει την ζωή του στην επιστήμη η προσωπική του ζωή, η οικογενειακή, θα είχε μείνει πίσω.. Πως είπατε ;

Πολύτεκνος και πατέρας 7 παιδιών είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας!

Και όχι δεν έμεινε εκεί μόνο όσον αφορά την εξέλιξη του και την αγάπη του για τον άνθρωπο και την πίστη του προς τον Θεό.

Έχει πολύχρονη εξάσκηση και είναι μελετητής της Βυζαντινής Υμνολογίας και μάλιστα όταν του το επιτρέπουν οι μεγάλες ευθύνες και υποχρεώσεις που έχει  συμμετέχει σαν ψάλτης σε εκκλησίες, ψέλνοντας εκκλησιαστικούς ύμνους και  τροπάρια Ιερών Ακολουθιών !

Πολλές φορές όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή την χώρα που ζούμε όσον αφορά την κρίση μας απέναντι στον οποιοδήποτε συμπολίτη μας, αφού το dna  μας και η παιδεία μας δεν το επιτρέπει.

Βρέθηκαν λοιπόν κάποιοι «άσπιλοι» – «αμόλυντοι» – «άξιοι» – «υπεύθυνοι» και το κυριότερο μικρόψυχοι και ανόητοι «Ελληνάρες» να κατηγορήσουν αυτόν τον άνθρωπο για μια δήλωση που έκανε πριν από 2 μήνες την στιγμή που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έψαχναν (όπως και ψάχνουν) να βρουν τι είναι αυτό που έχει αλλάξει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ναι αυτοί που αποθεώνουν όλες τις «κατηγορίες» ανθρώπων που αναφέραμε πιο πάνω..

Ναι αυτοί που πιθανόν να αδιαφορούσαν σε βαθμό εξοργιστικό σε όλες τις εκκλήσεις που γινόντουσαν για να μείνουν σπίτι, και που την ίδια την στιγμή αυτός ο επιστήμονας με κόμπο στο λαιμό και συγκινημένος, δήλωνε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα σαν άνθρωποι, και παράλληλα με το θαύμα της επιστήμης, ώστε να καταφέρουμε να σώσουμε τον οποιοδήποτε ηλικιωμένο ή άνθρωπο που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες

Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με τους συγκεκριμένους ας τους κρίνει ο καθένας ξεχωριστά.

Πρέπει να αναθεωρήσουμε όμως και εμείς την σκέψη μας, όσον αφορά ποιους ανθρώπους πρέπει να θαυμάζουμε και να δίνουμε την μέγιστη ΑΞΙΑ σύμφωνα με το κοινωνικό λειτούργημα που παρέχουν, και ποιους απλά να χειροκροτούμε και να επευφημούμε σύμφωνα με τα γούστα μας την διασκέδαση μας ή τα πάθη μας.

Ένας από αυτούς λοιπόν είναι αυτός ο άνθρωπος που γνωρίσαμε (δυστυχώς υπό αυτές τις συνθήκες) τόσο απρόσμενα τόσο αναπάντεχα τόσο συγκινητικά με όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται.

Κύριε Σωτήρη Τσιόδρα τα μέγιστα σέβη μας, την απέραντη ευγνωμοσύνη μας, και ένα τεράστιο ευχαριστώ , που δείχνετε τι σημαίνει αληθινός άνθρωπος και ποιος είναι ο πραγματικός Έλληνας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.