}
Αρχική / Slider / Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ας αγωνισθούμε λοιπόν προσευχόμενοι από τα σπίτια μας

Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ας αγωνισθούμε λοιπόν προσευχόμενοι από τα σπίτια μας

Πριν λίγη ώρα αναρτήθηκε στο διαδύκτιο η παρακάτω δήλωση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ

Αγαπητοί μου αδελφοί, η Πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, βιώνει μια μεγάλη δοκιμασία. Ο αριθμός των κρουσμάτων από τη νόσο του κορωνοϊού αυξάνεται επιδημικά. Η στιγμή αυτή είναι ιδιαίτερα σοβαρή και επιτάσσει από όλους μας σύνεση, θάρρος και υπευθυνότητα. Καλούμαστε λοιπόν όλοι μας, να ακούσουμε τις προτροπές των ειδικών επιστημόνων και να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας!

Η επιλογή αυτή αποτελεί πλέον ζήτημα ζωτικής σημασίας. Είναι πράξη προσωπικής ευθύνης, υπευθυνότητας αλλά και έμπρακτης αγάπης προς τον πλησίον μας. Χρειάζεται από όλους μας φιλότιμο.

Διάγουμε την ιερότερη και κατανυκτικότερη περίοδο του εκκλησιαστικού έτους, αυτή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Είναι περίοδος, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία καλεί όλους μας σε πνευματικό αγώνα, προσφέροντάς μας όλα τα απαραίτητα εκείνα πνευματικά μέσα και εφόδια, ώστε να αξιωθούμε να εορτάσουμε την μεγάλη ημέρα της λαμπρής Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Σε αυτές λοιπόν τις «περίεργες» στιγμές που βιώνουμε, καλούμαστε να αγωνιστούμε πνευματικά μέσα από το σπίτι μας, την «κατ’ οίκον Εκκλησία» (Ρωμ. ιστ’, 4). Ο ιερός Χρυσόστομος μας προτρέπει άλλωστε: «Εκκλησίαν ποίησόν σου την οικίαν» (PG54, 607), να μετατρέψουμε δηλαδή την οικία μας σε τόπο και ναό της λατρείας του Θεού. Ας αγωνισθούμε λοιπόν προσευχόμενοι από τα σπίτια μας.

Η προσευχή, εκτός από επικοινωνία του ανθρώπου με το Θεό, είναι και έκφραση της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Αποτελεί δύναμη πνευματική και όπλο ισχυρό που φέρει σημαντικούς και ορατούς καρπούς.

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται από όλους μας προσευχή! Πολλή προσευχή! Προσευχή γι’ αυτούς που νοσούν, προσευχή για τους ιατρούς, προσευχή για το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας, προσευχή για τον πλησίον μας, για τις οικογένειές μας, για την πατρίδα μας, για τον πλανήτη μας, προσευχή για όλους μας!

Οι Έλληνες, ανέκαθεν, σε κάθε δοκιμασία, προστρέχαμε να βρούμε προστασία και παρηγοριά στην Μητέρα του Θεού μας, στην Παναγία μας!

Από τη χάρη Της αντλούσαμε δύναμη. Στο πανίερο Πρόσωπό Της βρίσκαμε την ελπίδα έναντι σε κάθε δοκιμασία. Ως έθνος και ως λαός έχουμε πονέσει πολύ και Εκείνη γνωρίζει πολύ καλά από πόνο, από θλίψη και δάκρυα.

Η Παναγία μας ποτέ δεν μας εγκατέλειψε! Ως Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους μας στάθηκε πάντοτε σύμμαχος στις δίκαιες προσπάθειες των προγόνων μας και στήριγμα σε κάθε εθνική δοκιμασία.

Ας προστρέξουμε και τώρα σε Αυτήν!

Σας καλώ όλους, κάθε βράδυ στις 10.00μ.μ., από τα σπίτια μας, να ψάλλουμε ? τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας!

Σας καλώ να ενώσουμε τις προσευχές μας και μαζί να ψάλλουμε ? το «Χαίρε» στην Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων μας.

Όλοι μαζί να καταφύγουμε σε Εκείνη και να Την παρακαλέσουμε να βοηθήσει, ώστε να ξεπεράσουμε γρήγορα την δοκιμασία που αντιμετωπίζουμε ως λαός, ως έθνος και ως πλανήτης.

Όλοι μαζί, κάθε βράδυ στις 10.00μ.μ. ? να ψάλλουμε το: «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε»!

Ο Μητροπολίτης
+ Ο Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας,
Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα

Δελτίο Τύπου Δήμου ΝΦ-ΝΧ Παραθέτουμε το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.