}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Επιστολή της ΛΑ.ΣΥ. για τον κορωνοϊό

Επιστολή της ΛΑ.ΣΥ. για τον κορωνοϊό

Προς: Δήμαρχο κ Γιάννη Βούρο
Κοιν: Δημοτικό Συμβούλιο

Θέμα: Να παρθούν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο και την αποτελεσματική κάλυψη του πληθυσμού

Κύριε Δήμαρχε,

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιδημία του νέου κορονοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας της περιοχής, και ιδιαίτερα στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας, που στο δήμο μας αποτελούνται από το Κέντρο Υγείας και τις δύο ΤΟΜΥ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί  εξαιρετικά επίκαιρη τη θέση Εργατικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που διεκδικούν την πρόσβαση των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε 24ωρη βάση ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Αυτό ΄φυσικά προϋποθέτει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μια σειρά άλλα μέτρα για την ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Παράλληλα έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις σοβαρές ανάγκες ενίσχυσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο και ιδιαίτερα του Κέντρου Υγείας, του οποίου η στελέχωσή υπολείπεται των αναγκών σε βασικές ειδικότητες όπως γενικοί ιατροί και καρδιολόγοι, υπάρχουν κενά σε μια σειρά άλλες (ενδεικτικά: νευρολόγοι, δερματολόγοι), ενώ από το υπάρχων ιατρικό προσωπικό σχεδόν το 30% είναι επικουρικοί.

Λαμβάνοντας υπόψη  τα παραπάνω αλλά και την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού  ζητάμε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ο Δήμος για την πλήρη στελέχωση και αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα και την αποτελεσματική κάλυψη του πληθυσμού. 

Παράλληλα πρέπει να διεκδικηθούν ουσιαστικά μέτρα για την στελέχωση του Νοσοκομείου της Αγίας Όλγας το οποίο το κλείσιμο του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ και του Νοσοκομείου των Άνω Πατησίων ουσιαστικά αποτελεί τη μοναδική νοσοκομειακή δομή στην περιοχή μας με τεράστιο φόρτο (ενδεικτικά : 141.000 εξετασμένοι στα εξωτερικά ιατρεία το 2018) και σοβαρότατες ελλείψεις (ενδεικτικά: κενό το 1/3 των θέσεων ιατρικού προσωπικού).

Ως πρώτο βήμα προτείνουμε να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου σύσκεψη ώστε να υπάρξει σφαιρική ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση, και τις ανάγκες, να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη οργάνωση της αγωγής υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή και να σχεδιαστούν οι απαραίτητες  παρεμβάσεις και  διαβήματα προς την κυβέρνηση. Σε αυτή θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν οι συντονιστές και άλλοι υγειονομικοί των δομών της ΠΦΥ στην περιοχή μας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, σχετικές υπηρεσίες του δήμου κα.

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα 12/3/2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

 

Νίκος Σερετάκης 

Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Γιώτα Ζώτου 

Κοινοτική Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, νοσηλεύτρια

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.