}
Αρχική / Events στη Φιλαηδόνα / Το νέο καμάρι της πόλης λέγεται il basilico

Το νέο καμάρι της πόλης λέγεται il basilico

Ένας χώρος για τον οποίο σε λίγο καιρό όλοι θα μιλούν, άνοιξε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι ιδιοκτήτες έδωσαν την πρέπουσα προσοχή στη διακόσμιση ώστε να συμβαδίζει με τις υπέροχες ιταλικές γεύσεις που περιλαμβάνει το menu.
Το εστιατόριο που φέρνει το άρωμα της ιταλικής κουζίνας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ένα ιταλικό εστιατόριο – trattoria που άνοιξε τις πόρτες του για όλους τους λάτρεις των ιταλικών γεύσεων και θα μυρίσει βασιλικός σε όλη την πόλη!
Το μενού του IL BASILICO υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Master Instrutore, Temi Kosova, ανεβάζοντας τις γευστικές μας προσδοκίες στα ύψη.
Στο IL BASILICO υποσχόμαστε να κάνουμε πράξη μία γαστρονομική εμπειρία που θα ικανοποιεί και τις πέντε αισθήσεις όπως ακριβώς κάνουν κι οι γνήσιες trattoria στην Ιταλία. Ο ίδιος ο σεφ εξηγεί πως ο απόλυτος πρωταγωνιστής θα είναι η ανοιχτή κουζίνα.
Η ακρίβεια, οι εξαιρετικές τεχνικές γνώσεις πάνω στην πίτσα και τα φρέσκα ζυμαρικά καθώς και η ατέρμονη όρεξη του σεφ για δημιουργία συμπληρώνουν το γαστρονομικό προφίλ του IL BASILICO.
Όπως καταλαβαίνετε, σας προσφέρεται για λίγο η «ποδιά του sous chef» καθώς θα παρακολουθείτε βήμα – βήμα τη σωστή παρασκευή μίας vera pizza Napolitana στον ξεχωριστό ξυλόφουρνο και συγχρόνως θα επιλέγετε τα υλικά από μία μεγάλη γκάμα ιταλικών προϊόντων που εκτίθεται μπροστά στα μάτια μας.
Αυτό που κάνει τον σεφ Temi Kosova να ξεχωρίζει είναι η αρμονία που διατηρεί ακόμη και στους πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα φρέσκα, χειροποίητα ravioli γεμιστά με μοσχαρίσια ουρά, άγρια μανιτάρια porcini από τα Γρεβενά και πεκορίνο. Παράλληλα, ακόμη κι αν ανήκετε στην κατηγορία των ορκισμένων «εχθρών» της δημιουργικής κουζίνας, θα τολμήσετε να δοκιμάσετε τη γνήσια καρμπονάρα alla chitarra με guanciale και κρόκο αυγού ή την Αματριτσιάνα με μπουκατίνι, καπνιστή πανσέτα, pecorino και ντομάτα.
Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για τα πιάτα που θα συναντήσετε στον κατάλογο του IL BASILICO αλλά όσες λεπτομερείς περιγραφές κι αν σας δώσουμε, δεν θα ανταποκρίνονται στην ποιότητα της ιταλικής κουζίνας και τις ασυναγώνιστες μαγειρικές ικανότητες του σεφ.

 

Διαβάστε επίσης

Αγιασμός και εγκαίνια για το 3ο Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας!

Την Δευτέρα στις 11:00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου που θα στεγάζει το 3ο …

4 comments

  1. Δημήτρης Γεμενης

    Το IL BASILIKO άνοιξε χθες, όπως γράφετε. Το μένουμε σπίτι και τα μέτρα ασφαλείας δεν ισχύουν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.