}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Η ομιλία του Δημάρχου για το «Εστία»

Η ομιλία του Δημάρχου για το «Εστία»

Νέα Φιλαδέλφεια, 09/01/20

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Βούρου στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (08/01/20).

Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«…Το τελευταίο διάστημα που έχει προκύψει το θέμα της συνέχειας του προγράμματος “ΕΣΤΙΑ”, προσπαθήσαμε να μείνουμε πιστοί στην απόφασή μας για ήπιους τόνους στις όποιες αντιπαραθέσεις προκύπτουν κατά την διάρκεια της θητείας μας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τις ημέρες των εορτών προκειμένου να μην δυναμιτίσουμε το ενωτικό κλίμα, που μετά από διάστημα πέντε διχαστικών ετών, επικράτησε στο Δήμο μας, δεν απαντήσαμε στις αήθεις επιθέσεις που δεχτήκαμε από ορισμένες πλευρές της αντιπολίτευσης.

Όμως από τη στιγμή που η σιωπή μας έχει εκληφθεί ως αδυναμία και γνωστοί κύκλοι του στείρου, του δημαγωγικού και της μαύρης προπαγάνδας επιμένουν, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε ερωτήματα που θα «πονέσουν».

– Είναι αλήθεια λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι, πως σε συνάντηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ κύριο Φ. Λεκλέρκ στηρίξαμε το πρόγραμμα και ζητήσαμε την επέκτασή του και με άλλες οικίες φιλοξενίας για περισσότερες οικογένειες ωφελουμένων προσφύγων;

– Είναι αλήθεια ότι θέσαμε ζήτημα νέου προγράμματος υποστήριξης των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων;

– Είναι αλήθεια ότι συμφωνήσαμε ως Δήμος να συμμετάσχουμε στο νέο Δίκτυο πόλεων που υποστηρίζουν το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ανά τη χώρα;

– Είναι αλήθεια ότι ορισμένα σπίτια που έχουν ενοικιαστεί προκειμένου να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες ανήκουν σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού κάποιων ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής;

– Είναι αλήθεια ότι τα κινητά τηλέφωνα που έχουν εφοδιαστεί οι υπάλληλοι ανήκουν σε εταιρεία άμεσης σχέσης με άτομο που προΐστατο της προηγούμενης δημοτικής αρχής;

– Είναι αλήθεια ότι οι περιβόητες συμβάσεις των υπαλλήλων έληγαν στις 31/12/2019;

Αναμένω στη συνεδρίαση να απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα και τότε να ξαναδούμε εάν ισχύουν οι χαρακτηρισμοί που μας έχουν αποδοθεί. Σας ευχαριστώ…».

Κλείνουμε επαναλαμβάνοντας την θέση του συνδυασμού μας «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία», όπως αυτή διατυπώθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιμένουμε και εμμένουμε στην πρότασή μας για αδιάβλητες, διαφανείς (και όχι φωτογραφικές) διαδικασίες και σε προκηρύξεις στις οποίες η προσωπική συνέντευξη θα έχει μηδενική βαρύτητα στην αξιολόγηση του υποψηφίου (και όχι με 40 στα 100 μόρια όπως συνέβη στις προκηρύξεις του 2017 και του 2018).

Διαβάστε επίσης

Κινηματογραφικό 4μερο κάτω από τα άστρα

Ένα κινηματογραφικό τετραήμερο γέμισε ευχάριστα τα βράδια των συμπολιτών μας που βρήκαν την ευκαιρία να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.