}
Αρχική / Slider / Ευχές του Παντελή Γρετζελιά

Ευχές του Παντελή Γρετζελιά

Φίλες και Φίλοι Συνδημότες ,
Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται καιρός είναι να φέρουμε τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται . 2020 είναι το αύριο , είναι το μέλλον.Θέλω να ελπίζω ότι θα εμπνευστούμε όλοι μαζί , από τη μαγεία της Χριστουγεννιάτικης νύχτας , να φωτιστούμε από των μάγων το λαμπρό αστέρι και να πορευτούμε σε μιά άλλη Βιθλεέμ , με την ελπίδα ότι θα ζήσουμε σε ένα καλύτερο και ειρηνικό κόσμο .
Η γέννηση του Ιησού μας Χριστού στέλνει το μήνυμα της πίστεως , της ανιδιοτελούς αγάπης και της αξίας που περικλύει μέσα της η αλληλεγγύη. Οι άγιες αυτές ημέρες μας βρίσκουν ,αναντίρρητα,να διανύουμε μία εποχή επικράτησης δυσμενών συνθηκών,αδυναμιών που συμπιέζουν καθημερινά και ακατάπαυστα τα ηθικά και πολιτισμικά μας θεμέλια,που επιφέρουν την κοινωνική διάσπαση,τον αποκλεισμό και την αλλοτρίωση.
Είθε όμως, το Φως του Ιησού να αποτελέσει το αντίδοτο που φεγγοβολεί τις ψυχές όλων μας ,όπως το άστρο της Βηθλεέμ, που οδήγησε τους τρείς μάγους στην φάτνη του θεανθρώπου.
Είθε να σημάνει την προσωπική μας αναγέννηση, ώστε να αποτινάξουμε την υποκρισία , την φιλαυτία και την αχαριστία,να απλώσουμε το χέρι μας στον συνάνθρωπο,τον φτωχό ,τον άρρωστο, τον περιθωριοποιημένο , που μας έχει ανάγκη
για να φωτίσουμε κι εμείς με την σειρά μας και από την σκοπιά μας την δική του ερεβώδη ψυχή.
Μέσα από την σπουδαιότητα της προσφοράς και στον Δήμο μας που έχουμε εκλεγεί από όλους εσάς για να να υπηρετήσουμε , είναι ανάγκη να νιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να φωλιάσει στις καρδιές όλων μας.
Ευχόμαστε ολόψυχα,σε όλες και όλους , σε κάθε Φιλαδελφιώτη και Χαλκηδονιώτη συμπολίτη μας, Υγεία, αγάπη , αλληλεγγύη κι ο νέος χρόνος που πλησιάζει να μας περιλούσει με ελπίδα και αισιοδοξία ,ώστε να ατενίσουμε το μέλλον που ξανοίγεται μπροστά μας , με σιγουριά , με δημιουργική διάθεση και ενότητα στις δράσεις μας για ένα καλύτερο και ειρηνικό κόσμο !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.