}
Αρχική / Slider / Συνάντηση Βούρου – Leclerc για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων

Συνάντηση Βούρου – Leclerc για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων

Νέα Φιλαδέλφεια 16/10/19

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας– Νέας Χαλκηδόνας  κ. Γιάννης Βούρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα κ. Phillipe Leclerc. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η κα Μαργαρίτα Σαλτερή από το τμήμα Προγραμμάτων του Οργανισμού, η Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κα Ειρήνη Αλιμπέρτη, η Συντονίστρια Έργου του Προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA κα Αιμιλία Σταθούλια καθώς και η Υπεύθυνη Ενημέρωσης και Δεδομένων του Προγράμματος κα Αιμιλία Κοντογιάννη.

Ο κ. Leclerc αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για τη συνάντηση αυτή, αναφέρθηκε στην εξαιρετικά επιτυχημένη υλοποίηση του Προγράμματος ESTIA, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου από το φθινόπωρο του 2017, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Leclerc σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτή η συνεργασία είναι υποδειγματική και έχει θετικό πρόσημο τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας κ. Βούρος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ζήτησε να ενημερωθεί για τη σημαντική αύξηση των προσφυγικών ροών το τελευταίο διάστημα στα νησιά αλλά και την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την υλοποίηση του προγράμματος ESTIA στο Δήμο και τόνισε την ανάγκη υλοποίησης δράσεων πολιτισμού στη πόλη, στο πλαίσιο της προσπάθειας τόσο για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας όσο και για την ένταξη των προσφύγων  στο νέο περιβάλλον.

H συζήτηση επικεντρώθηκε στην επόμενη χρονιά, καθώς το 2020 αποτελεί μια μεταβατική χρονιά για το πρόγραμμα ESTIA, η διαχείριση και χρηματοδότηση του οποίου θα μεταφερθεί σταδιακά από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις ελληνικές αρχές. Ο κ. Leclerc τόνισε ότι οι Δήμοι είναι στρατηγικοί εταίροι στην υλοποίηση του προγράμματος και υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη, το οποίο μετρά ήδη δώδεκα (12) δήμους – μέλη. Παράλληλα δήλωσε ότι η Ύπατη Αρμοστεία θα υποστηρίξει την προσπάθεια των Δήμων που υλοποιούν το Πρόγραμμα ESTIA για την ανεύρεση συμπληρωματικών πόρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων για την σταδιακή ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Βούρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συνεχιστεί η υλοποίηση του προγράμματος ESTIA στον Δήμο την επόμενη χρονιά και συζήτησε με τον κ. Leclerc το πιθανό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου κατά τη μετάβασή του στις ελληνικές αρχές. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και ότι θα πρέπει να υπάρξουν ρεαλιστικές προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

                                                                                                                                                                                                                                                     Από το γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

Διαβάστε την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κινηματογραφικό 4μερο κάτω από τα άστρα

Ένα κινηματογραφικό τετραήμερο γέμισε ευχάριστα τα βράδια των συμπολιτών μας που βρήκαν την ευκαιρία να …

4 Σχόλια

  1. Κατέρρευσε και η λάσπη τοπικών ζόμπι περί «ακροδεξιάς». Πόσο ξεφτίλα θα γίνουν ακόμη; Πόσο πιο χαμηλά; Πόσο θράσος;

  2. Σιγά ρε μην είστε ακροδεξιοί. Πρέπει να είστε άνδρες για να είστε ακροδεξιοί. Τον αφγανό αγκαλιά και στο κλουβί σας ελληνόφωνοι καρπαζοεισπράκτορες.

    • Χα χα χα. Α χα χα χα.

      Αλλος έχει το όνομα (ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ) κι άλλος τη… χάρη. Αυτό δεν είναι «ξέπλυμα» αλλά ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει (όχι ροζ, αλλά) μπλε+πράσινο με πολύ μαύρο.

  3. Φτηνές προσπάθειες λαϊκισμού και διχασμού των συμπολιτών μας από μέρος της αντιπολίτευσης, τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί και λάσπες προς την δημοτική αρχή. Απογοήτευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.