}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή  του κ. Βούρου (ΚΙΝΑΛ-ΝΔ), η οποία αρνήθηκε να βάλει έστω και ως θέμα συζήτησης ψήφισμα για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, που επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

 

Η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά την πολιτική της ναρκοκουλτούρας και των υποκατάστατων που προωθεί η ΕΕ  επιχειρεί να υπονομεύσει συθέμελα την λειτουργία και τον προσανατολισμό του ΚΕΘΕΑ, του βασικού φορέα στη χώρα μας για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και άλλες εξαρτήσεις (τζόγος, αλκοόλ, διαδίκτυο). 

 

Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση του κ. Λύσανδρου Γεωργαμλή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ένα τέτοιο θέμα, που σχετίζεται άμεσα με χιλιάδες εξαρτημένους και τις οικογένειές τους δεν αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί σε αυτό. 

 

Με την θέση αυτή συντάχθηκαν όλοι οι συνοδοιπόροι της δημοτικής αρχής και όλα της τα στελέχη μη εξαιρουμένων του Τάσου Κωνσταντινίδη αντιδήμαρχου παιδείας (!), του Χρήστου Γρετζελιά αντιδήμαρχου  Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημ. Υγείας(!!),  του Σπύρου Μπερδέση υπεύθυνου αθλητισμού,  του Αλέκου Γούλα (προέδρος της Ένωσης Γονέων!) κα   

 

Και αυτό την ίδια μέρα που προχωρούσαν σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα απόφοιτοι των προγραμμάτων, θεραπευόμενοι, Σύλλογοι οικογένειας, εργαζόμενοι στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, Σωματεία εργαζομένων στο χώρο της Πρόληψης και της Απεξάρτησης, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, μαζικοί φορείς, δήμοι.

 

Η στάση της Δημοτικής Αρχής του κ. Βούρου  και των παρατάξεων που την απαρτίζουν  συνιστά πρόκληση και ύβρη προς δεκάδες συμπολίτες μας που όλα αυτά τα 37 χρόνια βρήκαν στο ΚΕΘΕΑ αποκούμπι και δύναμη για να απαλλαγούν από τις εξαρτήσεις. 

 

Αποτελεί πολιτική επιλογή το γεγονός ότι δεν θέλουν να τοποθετηθούν για το πρόβλημα των ναρκωτικών που μετά από τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης έχει μπει για τα καλά μέσα στα σχολεία και τη λαϊκή οικογένεια, την αντιμετώπιση του αλλά και τη πρόληψη.

 

Ακόμη πιο ιδιαίτερα προκλητικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση αλλά απέκρυψε από τους δημοτικούς συμβούλους την επιστολή που έγκαιρα είχε στείλει η Λαϊκή Συσπείρωση. Δηλώνουμε ότι παρόμοιες πρακτικές προληπτικής λογοκρισίας δεν θα γίνουν ανεκτές, ούτε και θα περάσουν. 

 

Τους παραδίνουμε στην περιφρόνηση των νέων που δίνουν τη μάχη για τη ζωή, των γονιών και των εκπαιδευτικών και συνεχίζουμε στο πλευρό των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, των θεραπευομένων και των οικογενειών τους, στον αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη από εξαρτήσεις.

 

10 Οκτώβρη 2019

 

Διαβάστε την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.