}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο μέρα απεργίας  (2/10) επιβεβαιώνει την εχθρική της στάση απέναντι στην αγωνιστική συλλογική δράση των εργαζομένων. Σημαίνει ώθηση και πειθαναγκασμό σε απεργοσπασία αφού μια τέτοια απόφαση συνεπάγεται λειτουργία του Δημαρχείου και των υπηρεσιών στις 2 Οκτώβρη, αλλά και την απαιτούμενη εργασία για την προετοιμασία της αίθουσας και την ίδια τη συνεδρίαση.

Ο κ. Βούρος και η Δημοτική του Αρχή με το καλημέρα βάζουν στην πράξη πλάτη στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.  Άλλωστε ήδη από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε φανερή η αλλεργία που έχει απέναντι στα σωματεία  και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργατών, κάτι που είναι συνεπές με  τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που επαγγέλλεται. 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να θέσει θέμα μετάθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Άφησε δε και σχετικά μηνύματα στο γραφείο του κ Δημάρχου χωρίς ανταπόκριση. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμου να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τη μαζική τους συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 2 Οκτώβρη πως η προσπάθεια να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και να μετατραπούν σε σύγχρονους είλωτες οι εργάτες δε θα περάσει.

27 Σεπτέμβρη 2019

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα

 

 

 

Διαβάστε την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Ο Χρήστος Κοπελούσος εκλέχθηκε Γραμματέας της «Πολιτών Πολιτεία»

Διαδικασία για την εκλογή Γραμματέα της Δημοτικής της Ομάδας πραγματοποίησε πρόσφατα η παράταξη του Γιάννη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.