}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Η “Αγιά Σοφιά” υψώνεται – η κάλπη θα τιμωρήσει

Η “Αγιά Σοφιά” υψώνεται – η κάλπη θα τιμωρήσει

Ήταν Νοέμβριος του 2013 όταν σε μια λαμπερή εκδήλωση στο “Ίδρυμα Ωνάση” ανακοινώθηκε επίσημα, το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της ΑΕΚ αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα του Προσφυγικού Ελληνισμού !
Το Αθλητικό Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού με το όνομα “Αγιά Σοφιά”!
Ένα δημιούργημα για όλους τους υγιείς σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες για να θυμίζει τις χαμένες πατρίδες, ένας φάρος που πάντα θα πρέπει να είναι αναμμένος στις καρδιές μας.
Πέρασαν από τότε 4,5 χρόνια για να φτάσουμε στον Ιούλιο του 2017 ώστε να βγει επιτέλους η πολυπόθητη άδεια ανέγερσης της Αγιάς Σοφιάς!
Και 3,5 χρόνια από τότε που εκλέχτηκε η διοίκηση Βασιλόπουλου, κηρύσσοντας πόλεμο λυσσαλέο κατά της κατασκευής!
Συνέβησαν καταστάσεις αδιανόητα εξωφρενικές και προκλητικές για τον κάθε νοήμων άνθρωπο.
Χρησιμοποίησαν μέχρι και το τελευταίο παραθυράκι που τους έδινε ο νόμος, δημιούργησαν το οποιοδήποτε τέχνασμα ώστε να μην γίνει αυτό το υπέροχο στολίδι.
Σε όποια δικαστική αίθουσα και αν απευθύνθηκαν, υπέστησαν συντριπτική – ντροπιαστική ήττα, αφού το δίκαιο έλαμψε!
Θα μπορούσε αυτό το παλάτι που χτίζεται να ονομαστεί και έως “Παλάτι της νομιμότητας”
Έρχεται όμως και η ώρα των Εκλογών, και της τιμωρίας όλων αυτών που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σταματήσουν ένα όνειρο ζωής .
Έρχεται η ώρα της τιμωρίας αυτών που “έπαιξαν” με τα συναισθήματα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, προτού δουν να αναγείρεται η Αγιά Σοφιά ή δεν πρόλαβαν να δουν αφού μας «κοιτάνε» από ψηλά..
Έρχεται η ώρα νέοι άνθρωποι απαγκιστρωμένοι από εμμονικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες, να αναδείξουν την τεράστια κληρονομιά που συντροφεύει την πόλη, μέσω της ανεπανάληπτης ανέγερσης που λέγεται Αγιά Σοφιά !

* o Ηλίας Θεοδοσόπουλος αρθρογραφεί σε ενημερωτικούς ιστότοπους και θα είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον συνδυασμό του Γιάννη Βούρου “Πολιτών Πολιτεία”.


Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.