}
Αρχική / Slider / Μετακομίζει η Λαϊκή της Νέας Φιλαδέλφειας;

Μετακομίζει η Λαϊκή της Νέας Φιλαδέλφειας;

Δύο σοβαρά θέματα συζήτησε η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου.

Το πρώτο είναι η μεταφορά της λαϊκής αγοράς στον πεζόδρομο του άλσους (η πρόταση έχει διατυπωθεί και στο παρελθόν), θέμα που προέκυψε λόγω της επαναλειτουργίας του 1ου Δημοτικού (Σπαθάρης). Η Επιτροπή Διαβούλευσης ενέκρινε την πρόταση της Διοίκησης να μεταφερθεί στον πεζόδρομο του Άλσους όπου, λόγω μικρού πλάτους, θα τοποθετηθούν πάγκοι μικροπωλητών μόνο από τη μία πλευρά και θα αναπτυχθεί για πάνω από 700μ. Θα φτάσει δηλαδή μέχρι λίγα μέτρα πριν το φουγάρο. Σε περίπτωση που τελικά μεταφερθεί η Λαϊκή Αγορά, οι κάτοικοι της οδού Σταματιάδη θα απαλλαγούν μετά από πολλά χρόνια από τα δυσάρεστα που προκαλούσε κάθε Τρίτη αλλά θα πάψει να εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των κατοίκων του  Δήμου οι οποίοι διαμένουν στη Νέα Χαλκηδόνα και στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτοί θα χρειάζεται να διανύσουν από 1 έως 2,5 χλμ παραπάνω, για να την επισκεφθούν. Ένα ακόμα πρόβλημα που ενδέχεται να δημιουργηθεί είναι από την σημαντική επιβάρυνση της Λεωφ. Δεκελείας που αποτελεί κεντρική αρτηρία. Το θέμα θα συζητηθεί στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το δεύτερο είναι η δημιουργία θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Στο θέμα αυτό προτείνεται η δημιουργία τριών ζωνών στάθμευσης (ελεύθερη, μικτή και μόνο για κατοίκους) στον δακτύλιο που περικλείεται από τις οδούς Σμύρνης και Νικ. Τρυπιά.

Σε όλο το δακτύλιο θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο των κατοίκων εκτός συγκεκριμένων οδών, όπου η στάθμευση θα είναι ελεύθερη (πράσινο χρώμα) ή θα ισχύει μικτό σύστημα (πορτοκαλί χρώμα).

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

One comment

  1. Χρυσοστ. Κυριαζογλου

    H μεταφορά της λαϊκής ποιον εξυπηρετεί; Πάνω από την μισή πελατείια είναι απο σαράντα και πάνω. Γιαγιαδες και παππουδες θα τρεχουνε να ψωνισουνε ντοματες και καρπουζια απο τρια μεχρι πεντε χλμ πανε-ελα;
    Η μηπως σκοπευεται να μσζευει τα σκουπιδια η ΑΕΚ και να οικονομαει ο Δημος λεφτα για την πεκατεια του Δημαρχιυ ή της κυρίας του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.