Αρχική / Slider / Το χαρτί δεν είναι σκουπίδι

Το χαρτί δεν είναι σκουπίδι

????????????????????????????????????

Το χαρτί δεν είναι σκουπίδι! Βοηθήστε να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Με αυτό το σύνθημα, ο Δήμος καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού που ξεκίνησε στα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας. Το πρόγραμμα με τίτλο «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας» υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και των Δ/ντών και των εκπαιδευτικών των σχολείων.
Στα σχολεία παραδόθηκαν μεγάλοι ειδικοί σάκοι στους οποίους θα τοποθετούν βιβλία και χαρτί. Όταν οι σάκοι θα γεμίζουν, θα τους παραλαμβάνει ο Δήμος που θα τους ζυγίζει και θα τους παραδίδει στο ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας. Ανάλογα με την ποσότητα που θα παραδίδει κάθε σχολείο, θα «ανταμείβεται» με χαρτί φωτοτυπικού ή άλλα σχολικά είδη. Σε κάθε σχολείο έχει οριστεί ένας υπεύθυνος ανακύκλωσης.
Με αυτό τον τρόπο το όφελος θα είναι πολλαπλό για όλους. Οι μαθητές και η σχολική κοινότητα, ευαισθητοποιούνται μέσα από τη συμμετοχή και την ανταπόδοση, ο Δήμος εξοικονομεί την δαπάνη της διάθεσης στον ΧΥΤΑ. Πάνω απ’ όλα περιορίζεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση από την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας που απαιτεί η πρωτογενής παραγωγή χαρτιού, από την απώλεια δέντρων και κυρίως από τη μείωση των απορριμμάτων που δηλητηριάζουν το νερό, το έδαφος και τον αέρα της Δυτικής Αθήνας και ιδιαίτερα της περιοχής της Φυλής.

Διαβάστε επίσης

Έκλεψαν τις μπαταρίες των απορριμματοφόρων

Άγνωστοι, έκαναν πλιάτσικο στα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Τα οχήματα που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.