}
Αρχική / Slider / Βολές εκατέρωθεν για τις παιδικές χαρές

Βολές εκατέρωθεν για τις παιδικές χαρές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι παιδικές χαρές εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, παραμένουν σφραγισμένες, όπως ορίζει η Υ.Α. 28492/2009 του Υπουργείου Εσωτερικών, διότι ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ την απαιτούμενη εκ του νόμου ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ προς χρήση από τα παιδιά μας.

Η α λ ή θ ε ι α είναι ότι τα πιστοποιητικά καταλληλότητας της λειτουργίας των παιδικών χαρών του Δήμου μας ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ από το 2023, δηλαδή επί της προηγούμενης διοίκησης Βούρου, και δ ε ν έγινε ουδεμία διαδικασία επανέκδοσής τους όπως θα έπρεπε, παρά και τη θετική εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών για την εγγραφή ποσού στον προϋπολογισμό του έτους 2023 ώστε να καλυφθεί η σχετική δαπάνη.

Επιπλέον, η απελθούσα διοίκηση Βούρου δ ε ν ψήφισε μέχρι το τέλος του 2023 τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2024, παρότι υποχρεούταν βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Αυτό έχει ως δυσμενή συνέπεια ο Δήμος –υπό τη νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Τομπούλογλου– να λειτουργεί, μέχρι και σήμερα, χωρίς εγκεκριμένο Προϋπολογισμό με αποτέλεσμα την αδυναμία διενέργειας οποιασδήποτε δαπάνης προς όφελος της πόλης μας, πέρα από τις απολύτως υποχρεωτικές δαπάνες όπως π.χ. μισθούς προσωπικού, ασφαλιστικές εισφορές, τρόφιμα Παιδικών Σταθμών, καύσιμα, κ.λπ.

Με απλά λόγια, η σημερινή Δημοτική Αρχή Τομπούλογλου δεν μπορεί επί του παρόντος να αναθέσει την επισκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών, μη υπάρχοντος εγκεκριμένου Προϋπολογισμού για την κατάρτιση του οποίου εργαζόμαστε εντατικά όλο αυτό το μικρό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Για αυτό και οι παιδικές χαρές συνεχίζουν ακόμα να είναι σφραγισμένες.

Δέσμευσή μας και από τις πρώτες προτεραιότητές μας, μόλις ο Δήμος μας αποκτήσει Προϋπολογισμό, θα είναι και η επισκευή και πιστοποίηση καταλληλότητας όλων των παιδικών χαρών ώστε να υποδεχθούν ξανά, ασφαλείς και φροντισμένες, τα παιδιά μας.

Οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι του Δήμου καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια ώστε οι παιδικές χαρές της πόλης να ανοίξουν την άνοιξη, κατανοώντας την εύλογη αγανάκτηση των γονέων.

Και με Δήμαρχο τον Γιάννη Τομπούλογλου, οι παιδικές χαρές στον Δήμο μας δεν θα ξαναστερηθούν τα γέλια των μικρών μας φίλων !!

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΥΡΟΥ

Μετά τις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, στα τέλη κοιμητηρίου και στον δημοτικό φόρο που εισηγήθηκε και ψήφισε η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Τομπούλογλου, με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα μία ακόμη ανακοίνωση της νέας διοίκησης, με την οποία προσπαθεί να αποκρύψει τις ευθύνες της για την ομαλή λειτουργία του Δήμου σε όλες του τις πτυχές.

Εν προκειμένω αυτή την φορά, για την μη λειτουργία των παιδικών χαρών!

Ο κ. Τομπούλογλου που το περασμένο Φθινόπωρο δήλωνε με στόμφο «…δεν ζητώ περίοδο χάριτος…», 50 (!!!) πλέον ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από την μη ψήφιση προϋπολογισμού από την δική μας διοίκηση.

Να ενημερώσουμε για μία ακόμη φορά τον κ. Τομπούλογλου πως στο 2ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από τη νέα διοίκηση Δήμου εντός του Ιανουαρίου, όπως και σε πολλούς ακόμη Δήμους της Αττικής και όλης της Επικράτειας.

Εκεί πως τα κατάφεραν και εδώ πάμε… για Μάρτιο;

Συνιστούμε στον κ. Τομπούλογλου και στην κα Παπαλουκά να μην υπεκφεύγουν διαρκώς από τις ευθύνες τους και να μην «πυροδοτούν» διαρκώς το κλίμα στο τοπικό αυτοδιοικητικό σκηνικό, αλλά να εστιάσουν στην επίλυση των ζητημάτων της πόλης μας προς όφελος του συνόλου των συνδημοτών μας.

«Καλή» η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης, καλύτερη όμως η εξεύρεση λύσεων, και αυτές αναμένει όχι μόνο το 50,4% των δημοτών που σας ψήφισε, αλλά το σύνολο των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

 

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.